Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala općina ulaže u mlade

Za petice jeftiniji vozački ispit ili stipendija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što više petica u imeniku to veći popust kod vozačkog ispita. Nagrada je to za maturante. Tko prođe s 5 zaradio je pola vozačkog ispita. Petice se u Vladislavcima isplati skupljati. A za sve svoje osnovnoškolce osigurali su i besplatan obrok.

17-godišnji Ivan Sabo iz Vladislavaca odličan je učenik četvrtog razreda poljoprivredne škole. Sve tri godine do sad je prošao s pet, a tako planira nastaviti i na četvrtoj godini. Za skupljanje petica maturant Ivan ima itekako dobar motiv. Jeftiniji vozački ispit. 'To je oko 3 i pol tisuće kuna subvencije, ako prođem sa 5, a nadam se da hoću', kaže Ivan.

Pročitajte i ovo Što mladi žele? - 4 Izbori pred vratima Oni su ključni za budućnost Hrvatske, no stranke za njih nije briga: "Ovdje vrijede neka druga pravila" Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Srednjoškolcima vozački, a studentima stipendija. Među stipendistima i 21-godišnja studentica medicine Kristina. 'Stipendija iznosi 500 kuna mjesečno, kroz 10 mjeseci. Uvelike pomaže jer putujem svaki dan na faks. Pomognem roditeljima platiti gorivo, kupiti knjige, kutu, stetoskop i slično što je potrebno za obrazovanje', kaže Kristina.

Lista zemalja koje su najbolje za mlade: Gdje je Hrvatska?

Općina nije zaboravila ni najmlađe. Svim osnovnoškolcima i djeci u vrtićima osigurana je prehrana. Za besplatan školski obrok općina izdvaja čak 10 posto svoga proračuna. 'Koliko god možemo osluškujemo potrebe mještana. Potrebe su velike. Sredstva su mala. Činimo sve koliko možemo, u skladu sa svojim mogućnostima, da učinimo ova naša mala mjesta boljim za život', kaže načelnik općine Vladislavci Marijan Tomas.

Proračun općine Vladislavci je oko milijun i 200 tisuća kuna. Gotovo tri puta toliko grad Zagreb je potrošio na nove mobitele svojih zaposlenika. Svoju budućnost mala slavonska općina želi osigurati ulaganjem u odlikaše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene