Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mjesec studeni zasad i nije studen. Visoke temperature posljednjih dana, imaju svoje dobre, ali i loše strane.


Sunce koje se uzdignulo, lansiralo je i žive u termometrima. Temperatura neobična za studeni izmamila je građane na ulice. A izmamila je i dobro raspoloženje.

Vezani članci Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti" Bijeli pokrivač na Cresu 04 Zabijelili se i otoci: ''Snježni Cres je nešto što se nije dogodilo godinama, zapravo desetljećima''

No nekima južina ipak ne odgovara. 'Zadnjih tjedan dana imamo malo više pacijenata. Uglavnom su to vrtoglavice, nemoć i slabost', rekla je dr. med. spec. Vesna Potočki Rukavina.

Dok su se jedni požalili na zdravlje, drugi su u ljetnoj verziji jeseni širili samo pozitivne vibracije. 'Meni je super, to je bilo i u mojoj mladosti. Božić je bio da nije bilo snijega. Nama je bilo dobrodošlo, nismo morali grijati', rekla je jedna građanka.

Toplije vrijeme - manji računi

Manje odvrtanje radijatora osjetit će se i na uplatnicama. 'Ne puno, ali ipak će se osjetiti na uplatnicama manja potrošnja, a isto tako i same zalihe plina', pojasnio je Davor Šestan, glasnogovornik Gradske plinare Zagreb.

>> 'Učinit ćemo sve da drastično ne poskupi plin'

Neobična temperatura i na cestama stvara manje problema. 'Vrlo je pozitivno s aspekta sigurnosti, nema poledice, nema snijega, što automatski je pozitivno, a i ljudi su bolje raspoloženi', rekao je Marko Slavulj, stručnjak za sigurnost u prometu.

Glavobolje i vrtoglavice mogle bi nestati već sutra, radijatori se polako početi odvrtati. Sljedeće visoke temperature i sunce čekat ćemo pod kišobranom.