Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačni rasplet

'Nestali' u Zadru napokon priznati kao vlasnici zemljišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani koji su 2003. u Zadru proglašeni nestalima da bi njihova zemlja potom bila prodana, napokon su sudski priznati kao vlasnici i treba im se isplatiti poštena cijena.

Nestalima je 2003. godine općinski sud u Zadru proglasio 58 građana, te im konačno oduzeo 15 tisuća kvadrata zemljišta u zadarskoj četvrti Višnjik gdje se već osmu godinu odvija elitna stanogradnja.

Pročitajte i ovo Bojan Hajdin, predsjednik Udruge paraplegičara i tetraplegičara Wings for life Sve je spremno za spektakl u Zadru: "Događajima poput ovoga budi se svijest o osobama s invaliditetom" Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti

>> Zadar: Žele svoj novac, a odgovorne iza rešetaka

Postupak su u ime zadarskog poglavarstva vodili gradonačelnik Božidar Kalmeta te tajnica grada Ana Lovrin.  No 'nestali' nisu dobili suđenje već su olako proglašeni nestalima. Svi, pa i tadašnji gradonačelnik, danas ministar mora prometa i infrastrukture, znaju kako ljudi ipak postoje. Tada se pozivaju na odluku skupštine općine Zadar iz 1986. godine.

'Nikad nitko od tih vlasnika i njihovih nasljednika nije došao u grad Zadar i raspitivao se o tome. Postoje dokument o izvještenju, postoje dokumenti o naknadi i svi vlasnici su tada dobili naknadu', kazao nam je ministar Kalmeta u studenome.

Cijeli postupak opet će pred lice pravde. Svih 58 predstavnika vlasnika zemlje postoji i ravnopravno će se protiv grada Zadra boriti da dokažu kako je im je zemlja 1986. godine oteta 'za jedan par cipela'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene