'Promet na pruzi Zagreb-Split, kojom je prometovao vlak čija je lokomotiva u četvrtak iskliznula s tračnica, u najboljoj varijanti mogao bi biti uspostavljen večeras. Jutros još jedna nezgoda, sa tračnica kod Karlovca iskliznula radna lokomotiva.


Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova prijepodne su izašli na mjesto sinoćnjeg iskliznuća lokomotive između Labina Dalmatinskog i Kaštela Starog te počeli očevid, a u poslijepodnevnim satima očekuje se i dolazak iz Zagreba 120-tonske dizalice koja će na tračnice postaviti lokomotivu koja se nakon udara u odronulu stijenu prevrnula na bok, doznaje se od ravnatelja Regionalnog centra Jug HŽ Infrastrukture Slavka Šerića.

Vezani članci Vozačeva izjava postala viralna Vozač kamiona sletio s ceste pa na njemačko-zagorskom objasnio što se dogodilo i - postao hit! Teretni vlak Kod Koprivnice iskliznula tri teretna vagona, obustavljen sav željeznički promet između Virovitice i Koprivnice

'Promet na pruzi Zagreb-Split, kojom je prometovao vlak čija je lokomotiva u četvrtak iskliznula s tračnica, u najboljoj varijanti mogao bi biti uspostavljen večeras, ali realnije je očekivati da će promet biti normaliziran sutra', rekao je Šerić.

Sindikat strojovođa: 'HŽ nije jedan sat propustio pomoć strojovođi i putnicima!'

Pojasnio je da je do iskliznuća lokomotive došlo nakon udara u stijenu koja se odronula i na tračnice.

'Zbog jučerašnje olujne kiše i nevremena došlo je do pomjeranja jedne stijene koja je pala na prugu', rekao je Šerić.

Izvijestio je da su lakše ozlijeđeni strojovođa i njegov pomoćnik koji su zatražili liječničku pomoć.

Zbog potreba saniranja pruge nakon sinoćnjeg iskliznuća lokomotive vlaka Zagreb-Split oko 19,05 sati, na relaciji između Labina Dalmatinskog i Kaštela Starog na dionici između Splita i Gračaca putnike vlakova br. 520 (Split-Zagreb) i 521 (Zagreb-Split) prevoze autobusi, a od Gračaca putnici nastavljaju putovanje vlakom, priopćila je HŽ Infrastruktura.

Putnike lokalnih putničkih vlakova autobusi će do daljnjega prevoziti na relaciji Perković-Split i obratno, a teretni prijevoz je u prekidu od Perkovića do Splita, navodi se u priopćenju.

Kod Karlovca iskliznula radna lokomotiva

Radna lokomotiva iskliznula je oko 11,15 sati iz tračnica na željezničkom kolodvoru Kamanje kod Karlovca, a nitko nije ozlijeđen, doznaje se u karlovačkoj policiji.

Uzrok iskliznuća još se istražuje, a to je druga lokomotiva koja je u zadnja 24 sata iskliznula iz tračnica. Sinoć je oko 19 sati između Labina Dalmatinskog i Kaštela Starog iskliznula lokomotiva putničkog vlaka nakon naleta na odron stijene na kolosijeku. U nesreći su lakše ozlijeđeni strojovođa i njegov pomoćnik.

Zbog iskliznuća radne lokomotive kod Kamanje je do 13,30 sati bio prekinut željetnički promet na pruzi Karlovac-Kamanje-državna granica, pa su putnici od Ozlja do Metlike u Sloveniji bili prevezeni autobusom.

U HŽ-u se doznaje da na radnu lokomotivu nije bio priključen ni jedan vagon, te da se o detaljima nesreće i sanaciji pruge očekuje izvješće HŽ Carga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook