Dobili smo mail jednog roditelja koji već mjesecima upozorava na potencijalno opasni vijak na jednom dječjem vrtuljku u Zagrebu.


Kada, prema riječima jednog građanina, nadležni Zrinjevac koji spada pod Zagrebački holding, mjesecima nije napravio ništa odlučio se obratiti nama. Naime, čitatelj nam je poslao fotografije vrtuljka na jednom zagrebačkom igralištu u četvrti Črnomerec. Na tom vrtuljku, prema riječima zabrinutog roditelja, mjesecima viri metalni vijak usmjeren prema gore.

Vezani članci Građani se okupljaju ispred Zagrebačkog holdinga u znak podrške Dariu Juričanu - 2 Veliki odaziv na Juričanov performans: Građani masovno dolaze pred Holding na janjetinu i dižu šatore Milan Bandić na konferenciji za novinare o novim kolektivnim ugovorima - 2 Bandić djelatnicima gradskih tvrtki povećao plaću, a kakvu uslugu dobivaju građani koji to sve plaćaju?

'Vijak se nalazi na samom rubu vrtuljka, na visini cca 30-ak centimetara, kojeg ja nisam primijetio dok se s njime nije počelo igrati moje dijete od 14 mjeseci koje je pukim slučajem izbjeglo udarac glavom u vijak', opisuje ljutiti čitatelj.

Na tabli koja se ondje nalazi piše 'Dječje sprave koriste se na vlastitu odgovornost' te pored piše Zrinjevac i njihov broj telefona. Upravo je na taj broj naš čitatelj sve prijavio Zrinjevcu koji je nadležan za igralište. To je bilo, kaže, 01.09.2011. i iako su mu rekli da će hitno riješiti tu potencijalnu opasnost - ništa! Vijak i dalje strši i ugrožava sigurnost djece.

Mi smo oko 15:15 nazvali Zrinjevac, no nitko od nadležnih nam se nije javio na telefon iako im je radno vrijeme do 15:30.