Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pobjednik ovogodišnjeg Maratona lađa "Neretva 2008" kojem je pripao i 27 kg težak Veliki štit kneza Domagoja je lađarska ekipa Staševice kod Ploča.


Drugo mjesto i Mali štit kneza Domagoja osvojila je lađarska ekipa Baćine. Treće mjesto i brončani štit kneza Domagoja pripalo je lađarima Rogotina, šesterostrukim pobjednicima Maratona lađa.

Vezani članci Kinez koji je istrčao maraton u svom stanu - 1 Ni koronavirus nije prepreka: Strastveni kineski atletičar u dnevnom boravku istrčao ultramaraton Zagrebački maraton, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Zagrebački maraton: ZET izmijenio trase tramvajima, ovaj dio grada bit će prometno potpuno blokiran

Proglašenju pobjednika i podjeli nagrada na svečanosti u Pločama nazočili su izaslanik hrvatskog Predsjednika kapetan bojnog broda Predrag Stipanović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić, gradonačelnik ploča Ante Karamatić i ostali gradonačelnici i načelnici gradova i općina doline Neretve, te drugi uzvanici i gosti.

Na 22,5 km dugoj veslačkoj stazi sa startom ispod neretvanskog mosta u Metkoviću preko Krvavca, Opuzena, Komina i Rogotina do cilja u Pločama natjecale su se 33 lađarske ekipe iz doline Neretve, kontinentalne Hrvatske i inozemstva i borile se za naslov pobjednika.

Prema procjeni organizatora tog jedinstvenog neretvanskog spektakla, Maraton lađa "Neretva 2008" vidjelo je s obje obale Neretve više od 50 tisuća Neretvana i njihovih domaćih i stranih gostiju.

U glazbenom i zabavnom dijelu programa nakon proglašenja pobjednika nastupaju Vinko Coce, splitska grupa TBF i drugi zabavljači.