Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lađari Staševice pobjednici Maratona lađa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobjednik ovogodišnjeg Maratona lađa "Neretva 2008" kojem je pripao i 27 kg težak Veliki štit kneza Domagoja je lađarska ekipa Staševice kod Ploča.

Drugo mjesto i Mali štit kneza Domagoja osvojila je lađarska ekipa Baćine. Treće mjesto i brončani štit kneza Domagoja pripalo je lađarima Rogotina, šesterostrukim pobjednicima Maratona lađa.

Pročitajte i ovo Tragedija na maratonu - 2 Obdukcija u tijeku Detalji strašne tragedije na plivačkom maratonu: "U jednom trenu kad se okrenula na leđa..." maraton u Splitu - 3 Uzbudljiva utrka Ne mogu im ništa ni vjetar ni kiša: Maratonci iz 45 zemalja u Splitu unatoč lošim vremenskim uvjetima otrčali svoj krug

Proglašenju pobjednika i podjeli nagrada na svečanosti u Pločama nazočili su izaslanik hrvatskog Predsjednika kapetan bojnog broda Predrag Stipanović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić, gradonačelnik ploča Ante Karamatić i ostali gradonačelnici i načelnici gradova i općina doline Neretve, te drugi uzvanici i gosti.

Na 22,5 km dugoj veslačkoj stazi sa startom ispod neretvanskog mosta u Metkoviću preko Krvavca, Opuzena, Komina i Rogotina do cilja u Pločama natjecale su se 33 lađarske ekipe iz doline Neretve, kontinentalne Hrvatske i inozemstva i borile se za naslov pobjednika.

Prema procjeni organizatora tog jedinstvenog neretvanskog spektakla, Maraton lađa "Neretva 2008" vidjelo je s obje obale Neretve više od 50 tisuća Neretvana i njihovih domaćih i stranih gostiju.

U glazbenom i zabavnom dijelu programa nakon proglašenja pobjednika nastupaju Vinko Coce, splitska grupa TBF i drugi zabavljači.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene