Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nepoznati počinitelj pokraj mosta ostavio opasni otpad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcija zaštite okoliša utvrdila je da je u mjestu Kosnica, na velikogoričkome području, nedaleko od Domovinskog mosta, nepoznati počinitelj ostavio kanistre s nepoznatom tvari na kojima je oznaka o štetnosti.

Ostavljeno je oko 70 praznih plastičnih kanistara i oko 20 kanistara obujma od 10 do 20 litara s nepoznatom tvari, od kojih su neki sadržavali oznake o štetnosti, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…" Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama

U priopćenju se navodi da je uz njih pronađeno i nešto zdrobljenoga laboratorijskog materijala (posuđa, epruveta, stalaka i sl.).

Na zahtjev inspekcije, radnici Čistoće isti su dan odvezli kanistre na privremeno odlagalište opasnog otpada u reciklažno dvorište Jakuševec. Nakon provedene analize, ovisno o rezultatima, otpad će se zbrinuti u skladu sa Zakonom o otpadu, a istragu o tome tko je ga je odložio provodi kriminalistička policija, navodi u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša.

Inspekcija je isti dan (1. veljače) utvrdila da je riječ o ilegalnom odlagalištu opasnog otpada nakon što je, na temelju dojave Centra 112, izišla na teren u Kosnicu.

Ministarstvo navodi da je inspekcija zaštite okoliša u posljednje četiri godine obavila više od 14 tisuća pregleda, a u 4703 slučaja otkrivene su nepravilnosti i donesena su rješenja da se otpad uskladišti u skladu sa zakonom. U četiri godine inspekcija je podnijela više od 1200 prekršajnih prijava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene