Obavijesti Video Pretražite Navigacija
28 obitelji ostalo bez vode

Izlio motorno ulje u bunare!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj šokirao je mještane sela Prović u općini Benkovac. U dva bunara iz kojih se 28 obitelji opskrbljuje pitkom vodom, izlio je motorno ulje te ih tako zagadio. Tko im je htio napakostiti, mještani ne znaju.

Mještani Provića u općini Benkovac su u šoku. Nepoznati počinitelj izlio je motorno ulje u njihova dva bunara. 'To je teroristički čin napravljen! To je htio potrovati svih 120 građana i gotovo', kazao je Ljubo Kardum iz Provića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Čak 28 obitelji ostalo je bez pitke vode. Vodu su morali potražiti u okolnim mjestima. 'Snalazili smo se, kako je tko imao koje cisterne, dovozio je sebi iz Vukšića gdje isto ima jedan izvor, pravi bunar. Dala je svaka kuća iz Provića po 100 kuna da se taj bunar napravi', kazao je Ljubo.

>> Zagađenje vode u Vrbanima: Krivi investitor, izvođač radova i nadzornik

Tko im je htio napakostiti i zašto, mještani ne znaju. 'Ja sam se osjećao kao da mi je netko hranu zatrovao, da je došao u kuću i to mi napravio, tolika mi je bila neugodnost', kazao je Mile Bajić iz Provića.

Strah ih je, kažu. 'Da je netko ubacio bezbojnu otrovnu tekućinu, netko bi se napio i možda bi ljudi nastradali, umrli', kazao je Šime Klarić. Mještani su nezadovoljni i reakcijom policije. Zamjeraju joj što na analizu nije ponijela kantu s tragovima motornog ulja, koju su pronašli u blizini bunara. 'Policija je napravila grešku što nije uzela kantu i što nije otiske uzela pa bi se ustanovilo tko je to učinio', kazao je Ljubo.

Iz Zadarske policije pak kažu kako su poduzeli sve mjere te da one daju ploda. 'Raspolažemo i s nekim saznanjima o mogućim počiniteljima pa na tome u ovom trenutku i radimo', kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Dok čekaju rezultate istrage, mještani tragaju za novim izvorom pitke vode za 28 obitelji i više od 3.000 grla stoke. Sanacija bunara bit će im preskupa, pa se nadaju pomoći s državne razine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene