Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetio je lanac sidra

Neoprezno isplovljavanje: Oštećena najveća hrvatska jahta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća hrvatska jahta Agram, oštećena je poslijepodne u zadarskoj luci.

Kako neslužbeno doznajemo, jahta 'Avangard 2', koja plovi pod britanskom i sjevernoirskom zastavom, u 16,40 sati krenula u isplovljavanje iz luke, ali pri tome njezino sidro nije podignuto na vrijeme te je zapelo za lance sidara druge dvije jahte, od kojih je jedna Agram.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Oštećene su četiri jahte, no prema prvim informacijama šteta nije velika. Četrdesetak minuta bio je zaustavljen redoviti trajektni promet prema zadarskim otocima. Jahta se uspjela osloboditi sidrenih lanaca, nakon čega je nastavljen redoviti trajektni promet prema Preku na Ugljanu i otoku Ižu.

Vlasnik megajahte 'Avangard 2', dužine 44,43 metra, jest tvrtka 'Estry Ltd.' s Kajmanskih otoka, a na jahti je bilo 27 članova posade i 12 putnika, od koji 10 Rusa i dvoje Ukrajinaca.

Zadarska Lučka kapetanija ispitat će zapovjednika jahte, američkog državljanina, te obaviti očevid kako bi utvrdila okolnosti te pomorske nesreće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene