Mijenjanje tonera u printeru (Foto: Guliver/Thinkstock)
Mijenjanje tonera u printeru (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Kupi skuplje, prodaj jeftinije - poslovna je logika Narodnih novina koja ih je dovela do milijunskog gubitka, piše 24 sata.


Narodne novine prošle su godine završile gubitkom od 78 milijuna kuna. Prije godinu dana potpisale su ugovor da opskrbljuju ministarstva i dio državne uprave tintama i tonerima za printere, ali na njemu gube.

Vezani članci Poslovnica Narodnih novina (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Grcaju u gubicima: Državna tvrtka bacila u vjetar 63 milijuna kuna Slika nije dostupna PARLAMENTARNI IZBORI 2015 Tiskaju se glasački listići za parlamentarne izbore

Prema pisanju 24 sata, to se događa stoga što tonere i tinte kupuju skuplje nego što ih prodaju.

''Nova uprava je uočila nepovoljan ugovor za tvrtku, a zašto je potpisan je pitanje za upravu koja ga je potpisala. Ugovor nije konzumiran do kraja i nadamo se da ćemo uspjeti izaći iz ovog nepovoljnog ugovora'', službeni je odgovor nove uprave na čelu sa Zlatkom Hodakom, koju je postavila HDZ-ova vlast.

Ako cijeli ugovor bude realiziran, gubitak im je veći od tri milijuna kuna. ''Taj, ali i neki drugi ugovori su potpuno iracionalni i nepovoljni. To nitko ne bi radio sa svojim novcem. Sve je prijavljeno državnom odvjetništvu koje radi na slučaju. Nevjerojatno je da su Narodne novine završile s gotovo 800 milijuna kuna u gubitku i za to treba netko odgovarati'', rekao je sugovornik iz tvrtke.