Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj predan DORH-u?

Neobična računica Narodnih novina: Kupi skuplje, prodaj jeftinije

Mijenjanje tonera u printeru (Foto: Guliver/Thinkstock)
Mijenjanje tonera u printeru (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Kupi skuplje, prodaj jeftinije - poslovna je logika Narodnih novina koja ih je dovela do milijunskog gubitka, piše 24 sata.

Narodne novine prošle su godine završile gubitkom od 78 milijuna kuna. Prije godinu dana potpisale su ugovor da opskrbljuju ministarstva i dio državne uprave tintama i tonerima za printere, ali na njemu gube.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena dokumentacije Državni ured za javnu nabavu namjestio natječaj od 54,2 milijuna kuna državnoj firmi? Na kraj im stala Državna komisija Slika nije dostupna 13,7 miljuna listića Lokalni izbori sve bliži: Počelo je tiskanje glasačkih listića, provjerite koliko će nas sve to koštati

Prema pisanju 24 sata, to se događa stoga što tonere i tinte kupuju skuplje nego što ih prodaju.

''Nova uprava je uočila nepovoljan ugovor za tvrtku, a zašto je potpisan je pitanje za upravu koja ga je potpisala. Ugovor nije konzumiran do kraja i nadamo se da ćemo uspjeti izaći iz ovog nepovoljnog ugovora'', službeni je odgovor nove uprave na čelu sa Zlatkom Hodakom, koju je postavila HDZ-ova vlast.

Ako cijeli ugovor bude realiziran, gubitak im je veći od tri milijuna kuna. ''Taj, ali i neki drugi ugovori su potpuno iracionalni i nepovoljni. To nitko ne bi radio sa svojim novcem. Sve je prijavljeno državnom odvjetništvu koje radi na slučaju. Nevjerojatno je da su Narodne novine završile s gotovo 800 milijuna kuna u gubitku i za to treba netko odgovarati'', rekao je sugovornik iz tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene