Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srednjaci i Gredice

Postavili pa preko noći skinuli aparate za parking: "Sve to izgleda kao da se montiralo bez  papira, po sistemu ako prođe, prođe"

Demontaža automata za naplatu parkinga (Foto: Čitatelj Dnevnik.hr)
Demontaža automata za naplatu parkinga (Foto: Čitatelj Dnevnik.hr) ?itatelj Dnevnik.hr
Aktualno Galerija +0 Demontaža automata za naplatu parkinga (Foto: Čitatelj Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zagrebački kvartovi Srednjaci i Gredice muku muče s naplatom parkiranja. Protive se najavljenoj naplati parkinga u 3. zoni, odnosno od 7 do 18 sati, a ostali su i zbunjeni postavljanjem automata za parking, pa onda i njihovim ekspresnim uklanjanjem. O čemu se radi pitali smo stanare, ali i predsjednika Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci Marija Crkvenca.

"Najavljena naplata parkinga u 3. zoni, odnosno od sedam do 18 sati ne rješava najveći kvartovski problem, a to je nedostatak parkirnih mjesta", rekao nam je predsjednik Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci Mario Crkvenac koji je zbog odluke Grada Zagreba nadležnima proslijedio mail sa zahtjevom da se obustavi postavljanje automata za naplatu i proširenje zone na području mjesnog odbora Horvati-Srednjaci.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

U zahtjevu se navodi kako nisu pravovremeno obaviješteni te nisu bili u mogućnosti obavijestiti građane i provesti anketu o naplati parkiranja. Predsjednik MO Horvati-Srednjaci kaže kako je Zagrebparking, automate postavio sredinom ovog tjedna, u četvrtak ih je počeo micati, da bi u petak svih deset automata bilo uklonjeno.

Kada ih je zvao, rekli su mu da su automati uklonjeni iz tehničkih razloga. On pak iznosi sumnju da su automati uklonjeni jer su možda postavljeni nelegalno. "Čini mi se da nije izmijenjen Pravilnik o tome, odnosno nije poštovana procedura".

Procedura podrazumijeva javno savjetovanje, izmjenu Pravilnika, zatim proceduru na Skupštini Grada Zagreba, te objavu u Službenom glasniku. Isto sumnja i stanar Srednjaka koji je želio ostati anoniman: "Sve mi to izgleda kao da se montiralo bez valjanih papira, po sistemu ako prođe, prođe, a i ti svi aparati po kvartu koji su bili montirani su stari, rabljeni, od nekud demontirani, nisu novi, to mi je isto bili čudno“, rekao nam je stanar.

Peticija stanara

Bijesni stanovnici Srednjaka i Gredica zbog svega su pokrenuli i peticiju koju je do sada potpisalo oko 400 ljudi. U njoj od Grada traže obustavu naplate parkiranja sve dok se u tim kvartovima ne riješi nedostatak parkirališnih mjesta.

"Odluka Gradske vlasti o uvođenju Parkirališne zone s naplatom parkiranja od 07.00-18.00 sati na Srednjacima i Gredicama ne rješava problem nedostatka parkirališnih mjesta. Obrazloženje: u vremenu u kojem Zagrebparking namjerava naplaćivati parkiranje većina stanara je na poslu i ima dovoljno slobodnih parkirališnih mjesta.

Problem sa slobodnim parkirališnim mjestima nastaje kada se većina stanara vrati s posla, a to je od 17.00 sati nadalje. Dakle, Gradske vlasti s ovakvim vremenom naplate ne rješavaju problem nedostatka slobodnih parkirališnih mjesta već naprosto pune Gradsku kasu što je neprihvatljivo.

Ovom peticijom tražimo od Gradskih vlasti da obustave uvođenje Parkirališne zone s naplatom parkiranja na Srednjacima i Gredicama koja je u tijeku, a dok ne riješe nedostatak parkirališnih mjesta na Srednjacima i Gredicama", navodi se u peticiji.

Mario Crkvenac napominje kako je u razgovoru sa stanarima stekao dojam da dio stanara nije protiv uvođenja naplate, ali da to onda bude druga zona, kao što je MO i zatražio prije godinu dana. Priznaje da je riječ o starom kvartu i da je problem s parkiranjem gotovo nerješiva stvar.

"Eventualno rješenje bile bi podzemne garaže, ali to je preskupa investicija“, priznaje.

Stanari nezadovoljstvo uvođenjem naplate parkiranja izražavaju i u Facebook grupi "Moji Srednjaci“. Zagrebparking stanarima je odgovorio kako su u tijeku pripremne radnje za uvođenje naplate parkiranja na Srednjacima, koje navodno počinje od 1. rujna.

"Nakon što Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža bude objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba bit ćete obaviješteni o početku naplate parkiranja putem letaka koji će biti ostavljeni na vozilima", navodi se u odgovoru.

Aktualno Edwards uništio Dos Anjosa za 8. pobjedu u nizu, brutalan nokaut za 12 sekundi! Rothwell nakon borbe (Foto: GOL.hr) Rothwell nakon borbe (Foto: GOL.hr) Foto: GOL.hr Rothwell i Arlovski na kraju borbe (Foto: GOL.hr) Rothwell i Arlovski na kraju borbe (Foto: GOL.hr) Foto: GOL.hr Pobjeda Greg Hardy (Foto: GOLhr) Pobjeda Greg Hardy (Foto: GOLhr) Foto: GOLhr Nokaut Harrisa (Foto: GOL.hr) Nokaut Harrisa (Foto: GOL.hr) Foto: GOL.hr Nokaut Harrisa (Foto: GOL.hr) Nokaut Harrisa (Foto: GOL.hr) Foto: GOL.hr +1 Edwards udara Dos Anjosa (Foto: GOL.hr) FIGHT! Edwards uništio Dos Anjosa za 8. pobjedu u nizu, brutalan nokaut za 12 sekundi! 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene