Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stazić napustio sastanak

BURNO NA ODBORU ZA BRANITELJE 'Gdje će branitelji ići i koliko će sada boca iznijeti?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporba je u utorak bila oštra i na sjednici Odbora za ratne veterane. SDP-ov član Odbora, Nenad Stazić kritizirao je organizaciju sastanka.

SDP-ov član Odbora za ratne veterane, Nenad Stazić, prije početka zasjedanja kritizirao je način organizacije Odbora. Stazić je predsjedniku Odbora, Miodragu Demi kazao kako je zbog neadekvatnog načina komuniciranja oko sjednice Odbora povrijeđen Poslovnik i Ustav prema kojem sve sjednice Odbora moraju biti javne.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Na odmoru Prvi put otkako je otišao iz Vlade bivši ministar financija Marić pred kamerama: Otkrio je li našao posao Zdravko Marić - 1 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Zdravko Marić jučer ispitan u USKOK-u u svojstvu svjedoka u aferi Vjetroelektrane

Stazić je zamjerio tajniku Odbora što ga nisu na vrijeme obavijestili o sjednici Odbora, te zbog toga što o istoj nisu bili obavješteni mediji.

'Zašto nije pozvao novinare? Zar je želio sjednicu održati u tajnosti? On je morao otići u novinarsu sobu i novinarima reći da će sjednica biti održana, a ne ja. Ni saborske zastupnike nije obavijestio jer očito tajnik ovog odbora to ne radi, ne znam koja mu je plaća, al neka o tome novinari pišu, ako već pišu o uhljebima. Neka to objasni, medijima jer neću prestati postavljati to pitanje. Neću dopustit da se ovaj Odbor ovako saziva', rekao je Stazić na što mu se Demo zahvalio na napomeni, no Stazić je nastavio govoriti.

'Piše da su sjednice javne. Ne možete je sazivati ako niste obavijestili medije. Javnost ima pravo znati što se odlučuje na ovim sjednicama. Niste pozvali javnost, ja sam ih pozvao i prema tome nemamo uvjeta da se održi Odbor. Otkažite ovaj sastanak jer je povrijeđen poslovnik. Tražim da sjednicu odgodimo dok ne obavjestite javnost', poručio je Stazić nakon čega je uslijedilo prihvaćanje dnevnog reda koji je prihvaćen sa 6 glasova za i jednim protiv i nastavak sjednice.

Predstavljen proračun za branitelje

Na sjednici Odbora za ratne veterane, ministar financija Zdravko Marić predstavio proračun za Ministarstvo branitelja, odnosno, kako je sam kazao 'korekcije proračuna' za Ministarstvo branitelja. Prije predstavljanja napomenu je kako je proračun za to ministarstvo donesen bez ministra tog resora, a potom jasno kazao da proračun za ministarstvo branitelja ostaje isti.

'Proračun se neće smanjivati. Uzmemo li u obzir sve izvore, jer ove godine imamo i dva operativna programa koja se financiraju iz izvora Europske unije, ukupni proračun za ministarstvo branitelja za 2016. godinu planiran je u iznosu od 898 268 000 kuna, što je u odnosu na preliminarno izvršenje prošle godine za 32,9 milijuna više. Ako gledmo stavku po stavku, neke su smanjene, kao trajna prava hrvatskih branitelja, no neke su stavke povećane', pojasnio je Marić te dodao kako su novi operativni programi usmjereni prvenstveno na zapošljavanje, doškolovanje i prekvalifikaciju braniteljske populacije.

Manji za 48 milijuna kuna

'Znači, gospodina Glogoškog su obmanuli. Ja se bojim što će se dogoditi kad gospodin Glogoški dozna istinu. Da je ovaj proračun za 48 milijuna kuna manji. Ja vas upozoravam da su ljudi iz šatora izašli na ulice, došli na Markov trg, tukli policajce bez ikakvnog razloga, iznosili boce bez ikakvog razloga' kazao je Stazić na što su ostali članovi Odbora reagirali.

Potom je Stazić nastavio te kazao kako zna da je vladajućima neogodno slušati ono o čemu on priča. 'Glogoški i Klemm su branitelje izvkli na ulice, tukli se s policajcima i ja se bojim što će se dogoditi kad gospodoin Glogoški sazna da je proračun manji za 48 milijuna kuna. Gdje će onda ići koliko će onda boca iznijeti. Njega su obnmanuli', ponovio je Stazić.

Kako je rasprava tekla, i što je to najljutilo Stazića koji je na kraju napustio sastanak, pogledajte u VIDEU.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene