Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima u Hrvatskoj

Nemojte spremati lopate, stiže novi val hladnoće i snijega!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prozor u malo ljepše vremenske prilike bio je vrlo kratkog vijeka.

Ukoliko ste snimili zimske trenutke koji su na vas ostavili poseban dojam, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu, a mi ćemo najbolje objaviti.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Očekuje nas još jedna snježna epizoda, a ponovno smirivanje i djelomično razvedravanje očekujemo u srijedu. I to bi bilo to, što se snijega tiče. Bar za sad. Do kraja tjedna onda ostaje samo jako hladno.

Nakon jučerašnjeg predaha, još uvijek jako lijepo surađuju sibirska anticiklona i ciklona na Sredozemlju zajedno nam donoseći ledene uvjete, snijeg, te jaku i olujnu buru.

>> Na Dravi angažiran i četvrti ledolomac

Prvo jutro u novom tjednu tako bit će većinom oblačno, samo na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana moguće i uz nešto sunca. U početku će snijega biti prije svega u Slavoniji te u gorskoj Hrvatskoj, na jugu kiša ili, i snijeg i kiša. Jutarnja temperatura se na kontientu može spustiti i do -17, a najmanje hladno tijekom jutra bit će na samom jugu uz najviše 0 stupnjeva. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita uglavnom, i s orkanskim udarima.

U unutrašnjosti poslijepodne jače pogoršanje, snijeg očekujemo i u središnjim predjelima, a više će ga tada biti i na istoku. Temperatura može porasti do -8, no zbog  Pri tom malo snijega može pasti i s morske strane Velebita. Jaka, olujna, bura i s orkanskim udarima i dalje će stvarati poteškoće, a ni temperatura koji stupanj ispod nule također neće pomoći. U gorju se očekuje -12.

Burno i vrlo hladno sutra i u Dalmaciji. Snijeg će u početku padati većinom u unutrašnjosti, no kasnije ga može biti i na moru, čak i na samom jugu. Moguće je da će se ovdje i miješati s kišom. Uz jaku i olujnu buru temperatura neće prijeći tri stupnja. Sjevernije niti Celzijevu ništicu.

I u utorak će uglavnom snježiti. Prijepodne snijeg će vrlo vjerojatno mjestimice biti i obilniji. Smirivanje i djelomično razvedravanje očekujemo u srijedu. Tad će oslabjeti i vjetar, a dnevna temperatura ipak će malo manje biti u minusu.

I na moru će u utorak još biti snijega, uglavnom prijepodne. Zatim djelomice sunčano. Jaka i olujna bura postupno će slabjeti. I duž Jadrana će sredinom tjedna dnevna temperatura malo porasti.

Vaši najljepši zimski trenuci - uključite se!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene