Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Salmonela u 'Munchmallow classic'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je večeras da s tržišta privremeno povlači proizvod "Munchmallow classic" jer je u njemu utvrđena prisutnost bakterija vrste Salmonella spp, te dječju mliječnu hranu "Babylove Dauermilch" zbog povećana broja enterobakterija.

Ministarstvo preporučuje potrošačima da do objave konačnih rezultata ne konzumiraju te proizvode. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici Slika nije dostupna dm potvrdio vodeću poziciju na tržištu

Kako se navodi, Ministarstvo je danas zaprimilo obavijest slovenskoga Zdravstvenog inspektorata da s tržišta povlači proizvod "Munchmallow classic" jer je analiza u njihovu zavodu pokazala prisutnost bakterije vrste Salmonella spp. 

Taj proizvod proizvodi "Jaffa Crvenka AD" u Srbiji, pakiran je u kartonskoj kutiji, neto količina mu je 105 grama, a rok uporabe do 2. siječnja 2008.

Putem europskoga sustava žurnog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje - RASFF - Ministarstvo je zaprimilo i obavijest o povlačenju proizvoda "Babylove Dauermilch" zbog povećana broja enterobakterija. 

Riječ je o proizvodu njemačke tvrtke Humana GmbH, a distribuira ga njemački trgovački lanac Dm drogerie markt. 

Taj proizvod je pakiran u vrećici u kartonskoj kutiji, neto količina mu je 800 grama, a rok uporabe 16. srpnja 2008.

Predstavništvo njemačkog trgovačkog lanca Dm drogerie markt u Hrvatskoj priopćilo je da je Dm sa svojih polica povukao sve proizvode njemačkog proizvođača Babylove
zamjenskog mlijeka 1 od 800 grama.

Dm poziva sve kupce dječje hrane Babylove zamjenskog mlijeka 1, proizvođača njemačke tvrtke Humana Gmbgh, da ga ne konzumiraju te, ako žele, vrate u najbližu Dm-ovu prodavaonicu dok se ne utvrdi je li točna sumnja da mlijeko sadrži enterobakteriju.

Dm također poručuje kupcima da nemaju razloga za strah jer
enterobakterija nije opasna, već može eventualno uzrokovati slabe probavne smetnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene