Nema mira na političkoj sceni u Vrgorcu koji čeka još jedne izbore. Došlo je i do fizičkog napada. Kandidat Nezavisne liste mladih kaže da ga je napao brat čelnika lokalnog HDZ-a.


Ovi izbori stajat će oko pola milijuna kuna. A još nisu u potpunosti plaćeni ni oni zadnji - održani prošle godine. Građanima je, kažu, dosta prepucavanja, a u obranu Nezavsine liste mladih uključio se i Božo Petrov.

Vezani članci Stevo Culej (Foto: Dnevnik.hr) Tko će s kime? HNS ne podržava nikoga, u HDZ-u klimavi odnosi: "Povući ćemo desnu ručku pa ćemo na desno" Klub zastupnika Nezavisne liste mladih (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nezavisna lista mladih: "Ne želimo ostati zaključani u ideološkim podjelama prošlog stoljeća"

Neki Vrgorčani u šali kažu - stižu redoviti godišnji izbori. No, mnogima nije do šale, a novi lokalni izbori u Vrgorcu su 5. lipnja.

Građani će na birališta za nešto više od dva tjedna i to treći put u godinu dana. I dok mnogi Vrgorčani jedva spajaju kraj s krajem, politička prepucavanja ne prestaju. Politička retorika iz dana u dan postaje sve žešća

Čelnik nezavisne liste mladih kaže da ga je napao brat čelnika Vrgoračkog HDZ-a. "Nema mira, dolaze izbori. Ovo je jedna novija vrsta kampanje kada laži nisu bile dovoljne očito je trebalo krenuti sa fizičkim obračunavanjem", kaže Ante Pranić, kandidat za gradonačelnika Vrgorca.

Šef vrgoračkog HDZ-a kaže sve ima dvije strane. Njegov brat nije htio pred kameru, u mailu demantira da se napad dogodio. "Novinar Mate Primorac nije član HDZ-a nikakve političke stranke, gradska organizacija HDZ-a s ovim nema nikakve veze, osuđujemo svaki oblik nasilja", kaže Željko Primorac, predsjednik HDZ-a Vrgorac.

Policija kaže krim istraživanje je u tijeku. Na Facebooku se oglasio i Božo Petrov putem Facebooka. "Most poručuje njemu, a i svima drugima koji će u budućnosti pokušati silom ili na druge nedopustive načine vršiti pritisak na članove Mosta ili nezavisnih lista koje uživaju našu potporu, da batina ima dva kraja. (...) Ideju Mosta nećete spriječiti nikakvom silom, samo ćete na njoj polomiti zube", napisao je Petrov.

Vladin povjerenik kazao nam je kako će novi izbori građane stajati oko pola milijuna kuna. I potvrdio kako još nije plaćeno 156 tisuća kuna biračkim odborima za prošle izbore.

Za zakonitost izbora važan je i Ustavni sud. Stranke se naime trebaju dogovoriti oko novih sudaca i izabrati ih do početka lipnja. U protivnom, ukoliko bude žalbi na neka rješenja DIP-a u Vrgorcu, neće ih imati tko riješiti.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr