Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im klaonica

Nema hrane za konje koji pomažu djeci u terapijskom jahanju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jahanje, poznato je, učinkovit je oblik terapije pri liječenju od raznih oboljenja. Na farmi konja pokraj Šibenika jahanje je lijek za djecu s teškim oboljenjima, malignim bolestima ili cerebralnom paralizom.

Svi u udruzi Pegazus volontiraju već nekoliko godina. Posljednje tri godine, zajednica je na rubu opstanka. Donacije su prestale stizati, a konjima prijeti smrt od gladi. 13 je prekrasnih životinja. Ljubimci su svih volontera i posjetitelja terapijske zajednice. Ali njihovo je uzdržavanje postalo preskupo.

Pročitajte i ovo Ilustracija I opet, i opet... Pokrenuta istraga protiv časnika vojne akademije: Tjerao je konjušare da peru konjske genitalije Slika nije dostupna Moć terapije Upoznajte Nikolinu, studenticu koja će vam otkriti kakvu moć imaju konji

'Ti će konji morati na klanje u slučaju da nemaju hrane', rekla je Ljiljana Nakić Petrina, voditeljica zadruge Zajednice Pegasus. Svi su ovdje volonteri, u terapijskom jahanju pomažu djeci s teškim oboljenjima. Malignim bolestima ili cerebralnom paralizom.

>> Životni san pretvorila u životni poziv - ona je šaptačica konjima!

Ana i Lea jašu konje Ružicu i Calipsa. U udruzi primaju članarine roditelja od 200 kuna mjesečno. Iznosom se podmiruju režije. Konji su se prehranjivali od donacija, ali novac malo tko više može dati. Ljiljana je udrugu pokrenula iz potrebe. Jahanje je liječilo njezinog najmlađeg sina. Zaliha hrane za konje bilo je do prije nekoliko godina.

Ana i Lea marljivo rade i napreduju. Calipso i Ruža puno im u tome pomažu. Neprocjenjiva bi šteta bila prekinuti, odnos djece i njihovih najdražih životinja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene