Obavijesti Video Pretražite Navigacija
28. obljetnica

Branitelj Škabrnje Zoran Ražov: "Oprostiti možemo, ali zaboraviti ne možemo nikako"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se obilježava Dana sjećanja na žrtve Škabrnje. Prije 28 godina u tom ravnokotarskom mjestu ubijena su 43 civila i 15 branitelja. U spomen na škabrnjske žrtve, u Koloni sjećanja hodalo je nekoliko tisuća ljudi.

Škabrnjskim žrtvama poklonili su se građani iz cijele zemlje, a stanovnici Škabrnje pitaju se hoće li ikada itko odgovarati za taj zločin.

Pročitajte i ovo Lovro Gersner, hrvatski branitelj 87 žrtava Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje" Predrag Mišić - 2 "oprostio sam mu" Predrag Mišić branio je Vukovar od agresora na čijoj je strani bio - njegov brat: "Svaki razuman čovjek branio bi svoju kuću"

Zoran Ražov 1991. bio je branitelj u Škabrnji gdje i danas živi. Zvonar je u mjesnoj crkvi, a kaže kako stanovnici Škabrnje mogu živjeti u sadašnjosti, ali ne mogu zaboraviti što je bilo.

"Oprostiti možemo, ali zaboraviti ne možemo nikako", kaže Ražov i dodaje kako se se ti zločini događali u njegovom susjedstvu.

"Nitko nije odgovarao, a mislim da ni neće. Jer to se slabo provodi, ta procesuiranja ratnih zločinaca. I sada po njihovu nitko nije bio ratni zločinac. Svi su bili kuhari, intendanti i nitko tu nije bio. Sad svi lažu", smatra Ražov.

"Sjećanja ostaju malo tužna, ali kod nas se još uvijek više rađa nego umire i nama je ovdje dobro i dobro živimo", ističe Ražov i dodaje: "Samo neka ostane tako i bit će dobro".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene