Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niti besplatno, niti jeftino

Neki roditelji će početak školske godine otplaćivati do idućeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obiteljima školaraca skori početak škole jedina je briga. Mnogi još nisu nabavili sve udžbenike, a ako i jesu, kupuje se dodatna školska oprema koja stoji i više od samih knjiga. Osnovno školstvo, uvjerili smo se još jednom, nije besplatno kako građanima jamči Ustav, niti je jeftino.

Sve duži redovi u knjižarama, više nervoze. Samo pet dana ostalo je do početka škole, prvašići se vesele. Roditeljima nije do smijeha, troškovi rastu, a uzdah je još veći, što je više školaraca, jer neki od roditelja troše i do 7000 kuna kako bi ih opremili. Anici Ivančić samohranoj majci petero školaraca početak škole pravi je šok. I bez udžbenika i torbi potrošit će stotine kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Knjige su mu svetinja GOSPODAR KNJIGA Heroj s 2 razreda osnovne donosi znanje siromašnoj djeci Slika nije dostupna Visoke cijene knjiga Učenici se spremaju za nadolazeću školsku godinu

'Računam nekih pedeset komada samo bilježnica pa si vi onda računajte, samo petsto kuna doći će bilježnice', kaže Anica. Malo smo i sami računali. Školarac koji će u četvrti razred obitelj će stajati najmanje tisuću kuna, pod uvjetom da ne treba torbu ni svu drugu opremu. Uz udžbenike od oko 700 kuna, trebaju mu još trokuti, bilježnice, omoti, mapa i komplet pribora s olovkama i bojicama, oko 350 kuna. Pernica i torba troškove povećavaju i do tisuću kuna. Neki će roditelji početak ove školske godine otplaćivati sve do iduće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene