Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Među javnim tvrtkama najbolje će proći djelatnici Hrvatskih cesta koji će dobiti božićnicu od 1500 kuna, a najlošije oni u HŽ-u i Jadroliniji koji neće dobiti ništa.


Zaposleni u državnim i javnim tvrtkama ove će godine dobiti božićnice u iznosu od 1250 kuna. Isplata božićnice zajamčena je kolektivnim ugovorima i bit će isplaćena u svim tijelima državne uprave, kao i u javnim službama.

Vezani članci Medvjed na cesti ''Hrvatske ceste dobile novog uhljeba, ali ovaj barem nešto radi'': Novi ''zaposlenik'' postao hit na Facebooku Gradnja Pelješkog mosta - 2 Dijelovi čelične konstrukcije Pelješkog mosta kreću iz Kine prema Hrvatskoj

Među državnim tvrtkama najbolje će proći radnici Hrvatskih cesta koji će dobiti božićnicu od 1500 kuna, koja im je zajamčena važećim kolektivnim ugovorom, piše portal Index.

Nešto manje od njih, 1250 kuna, dobit će djelatnici Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma

Božićnice u HEP-u iznose 1200 kuna, a u Hrvatskim autocestama već je isplaćena, i to u iznosu od tisuću kuna.

Djelatnici Hrvatske radiotelevizije prošli su znatno lošije. Oni mogu računati na svega 200 kuna božićnice, ali ne u novcu, već će dobiti - bon.

No i oni su bolje prošli od, primjerice, radnika HŽ Putnički prijevoz i Jadrolinije koji neće dobiti ništa. U Croatia Airlinesu još uvijek nisu donijeli odluku o eventualnoj isplati i iznosu božićnice, piše Index