Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Među javnim tvrtkama najbolje će proći djelatnici Hrvatskih cesta koji će dobiti božićnicu od 1500 kuna, a najlošije oni u HŽ-u i Jadroliniji koji neće dobiti ništa.


Zaposleni u državnim i javnim tvrtkama ove će godine dobiti božićnice u iznosu od 1250 kuna. Isplata božićnice zajamčena je kolektivnim ugovorima i bit će isplaćena u svim tijelima državne uprave, kao i u javnim službama.

Vezani članci Tunel zbog kojeg Riječani ne mogu spavati - 1 Riječani bijesni zbog radova i buke u noćnim satima: "Čuje se tutnjava, vibracije su strašne, podrhtava tlo" Cesta u Omišu koja će privremeno biti zatvorena - 2 Omiš čeka kaos zbog izgradnje obilaznice, umjesto cestom mogu brodicama. Mještani su bijesni: "Idemo na Mars, ali ne možemo premostiti 60 metara Cetine“

Među državnim tvrtkama najbolje će proći radnici Hrvatskih cesta koji će dobiti božićnicu od 1500 kuna, koja im je zajamčena važećim kolektivnim ugovorom, piše portal Index.

Nešto manje od njih, 1250 kuna, dobit će djelatnici Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma

Božićnice u HEP-u iznose 1200 kuna, a u Hrvatskim autocestama već je isplaćena, i to u iznosu od tisuću kuna.

Djelatnici Hrvatske radiotelevizije prošli su znatno lošije. Oni mogu računati na svega 200 kuna božićnice, ali ne u novcu, već će dobiti - bon.

No i oni su bolje prošli od, primjerice, radnika HŽ Putnički prijevoz i Jadrolinije koji neće dobiti ništa. U Croatia Airlinesu još uvijek nisu donijeli odluku o eventualnoj isplati i iznosu božićnice, piše Index