Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasporedi svima drugačiji

Oni već osjećaju posljedice najduljeg štrajka: Na nastavi bili na Badnjak

Učionica, ilustracija - 2
Učionica, ilustracija - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Učionica, ilustracija - 2 Učionica, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Učionica, ilustracija - 3 Učionica, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Učionica, ilustracija - 3 Učionica, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Učionica/Ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Svi su učitelji dobili povišicu, no posljedice najduljeg hrvatskog štrajka tek će se osjetiti. Svaka škola ima svoje pravilo za nadoknadu, pa su se neki učenici u školske klupe vratili već krajem prosinca.

Usred zimskih praznika – učenici zagrebačkog MIOC-a u školi nadoknađuju dane izgubljene u štrajku. No zato će u zimskom odmoru uživati kako je i bilo planirano na početku školske godine, točnije do 13. siječnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna inicijativa zastupnice ''Ako blagdan pada za vikend, ne radi se idući radni dan'': Podržavate li ovu ideju? Željko Reiner PRAKSA U VIŠE OD 80 ZEMALJA Reiner oštro o prijedlogu Radničke fronte kojim bi radnici dobili slobodan dan ako praznik pada za vikend: "Ne znam bih li se smijao ili plakao"

U ostatku Hrvatske praznici su većinom skraćeni za tjedan dana, a proljetni praznici, umjesto desetodnevnog odmora, za većinu školaraca pretvoreni su u produženi vikend. No i za te praznike u MIOC-u imaju drugačija pravila.

"Odlučili smo raditi na Veliki petak, a onda ćemo iza Uskrsnog ponedjeljka imati praznike. Sve smo dogovorili s našim učenicima i vijećem roditelja'', otkrila je ravnateljica Ljljana Crnković.

Neki su u školu išli i na Badnjak

Svaka škola ima svoj raspored, pa se školski kalendari teško usklađuju. "Ne poklapa se, jedan prijatelj nije imao nadoknadu jer nisu ni štrajkali. Sve individualno ovisi u kojoj je školi i za svaki razred'', kaže mama jednog učenika.

Na Pelješcu su nastavu imali na Badnjak, a u međimurskom Svetom Jurju na Bregu u školske će klupe odmah nakon Nove godine. Subotama i u vrijeme skijaškog tjedna brojni roditelji djeci će ispisati ispričnice.

Što ako učionice budu prazne? ''Nema tu poništenja školskog sata, zna se u kojem trenutku i na koji način se školski sat priznaje, kad se ne priznaje i kako se vode evidencije dolazaka na posao, tako i godišnjih odmora za nastavnike'', kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Godišnji odmori za većinu učenika počet će tek 26. lipnja, ali ne u gradu Zagrebu. Tamo će u školu subotama, nema proljetnih praznika, zimski su skraćeni, ali ljeti su nastavu produžili samo dva dana, odnosno do 19. lipnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene