Ivan Jakovčić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, s Tatjanom Krajač je, između ostalog, razgovarao o svojem političkom početku, pogledu na vjeru, te vezi između ljevice i naucima Isusa Krista.

Galerija


Europarlamentarac Ivan Jakovčić u politiku je zakoračio ulaskom u IDS. Međutim, prije toga je htio postati članom Saveza komunista, koji ga je odbio jer je, kako kaže, išao u crkvu.

Vezani članci Slika nije dostupna Peđa Grbin odgovorio na pitanje je li bio i ostao Milanovićev čovjek Slika nije dostupna Sabina Glasovac otkrila koga zamišlja dok udara u boksačkom ringu

Dok je bio dio Vlade postavio je, smatra, parametre zbog kojih je Hrvatska mogla "da je imala mudrije i pametnije vlasti" ranije postati dijelom Europske unije. Dodao je da ne vuče konce iz sjene, nego da je uvijek bio "vojnik partije".

Iako se ponekad biti liberalizam ili ljevica smatraju u neslozi s vjerom, Jakovčić smatra da Isusov nauk nije drugačiji od mnogih nauka koji postoje na ljevici. Ipak, kaže da je vjeru skrivao jer je ona njegova "intimna stvar" te je dodao: "Isusa idem slušati u napuštene crkve jer ga tamo najbolje čujem. Nisam sretan s onim što čujem s propovjedaonice."

Također je rekao kako smatra da je čovjek koji je najviše od svih "bio iskontroliran s ljevice i s desnice". Na pitanje o uključenost u aferu Hypo, Jakovčić je odgovorio: "Svi misle da ja s tim imam nekakve veze. Da postoji mrvica veze, ja danas ne bih davao intervjue."

Više o Jakovčićevom pogledu na vjeru, načinu na koje je u crkvi provodio vrijeme, te njegovoj ljubavi prema vinu možete pogledati u video prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr