Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neformalno s Ivanom Jakovčićem

"Vojnik partije" o vjeri i politici: "Isusa idem slušati u napuštene crkve. Nisam sretan s onim što čujem s propovjedaonice"

Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Neformalno s Ivanom Jakovčićem (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/6 >>
Ivan Jakovčić, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, s Tatjanom Krajač je, između ostalog, razgovarao o svojem političkom početku, pogledu na vjeru, te vezi između ljevice i naucima Isusa Krista.

Europarlamentarac Ivan Jakovčić u politiku je zakoračio ulaskom u IDS. Međutim, prije toga je htio postati članom Saveza komunista, koji ga je odbio jer je, kako kaže, išao u crkvu.

Pročitajte i ovo Neformalno s Ružom Tomašić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ruža Tomašić otvorila dušu "Nikoga ne mrzim, jednostavno poštujem tuđe i očekujem da drugi poštuju moje" Slika nije dostupna (Ne)formalno s Tatjanom Krajač Slaven Dobrović otkrio što ga vikendima žalosti i kako izgleda ručak obitelji sa sedmero djece

Dok je bio dio Vlade postavio je, smatra, parametre zbog kojih je Hrvatska mogla "da je imala mudrije i pametnije vlasti" ranije postati dijelom Europske unije. Dodao je da ne vuče konce iz sjene, nego da je uvijek bio "vojnik partije".

Iako se ponekad biti liberalizam ili ljevica smatraju u neslozi s vjerom, Jakovčić smatra da Isusov nauk nije drugačiji od mnogih nauka koji postoje na ljevici. Ipak, kaže da je vjeru skrivao jer je ona njegova "intimna stvar" te je dodao: "Isusa idem slušati u napuštene crkve jer ga tamo najbolje čujem. Nisam sretan s onim što čujem s propovjedaonice."

Također je rekao kako smatra da je čovjek koji je najviše od svih "bio iskontroliran s ljevice i s desnice". Na pitanje o uključenost u aferu Hypo, Jakovčić je odgovorio: "Svi misle da ja s tim imam nekakve veze. Da postoji mrvica veze, ja danas ne bih davao intervjue."

Više o Jakovčićevom pogledu na vjeru, načinu na koje je u crkvi provodio vrijeme, te njegovoj ljubavi prema vinu možete pogledati u video prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene