Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovci trljaju ruke

Nedjeljom se troši kao da nema krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šoping nedjeljom opet se vratio na staro. Trgovački centri su puni.

Kupuje se, kažu trgovci, kao da nema krize. Dok pojedinci dobivaju otkaze jer se tvrtke raspadaju - ostatak radne populacije taj gubitak, čini se, nadoknađuje. Zahlađenje se jedva dočekalo. Trgovački centri su se popunili a zarada se ponovno zbraja, zahvaljujući i radnoj nedjelji.Umjesto u prirodu, obiteljski izleti opet u šopingu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hladni centri VIDEO: Shopping u kaputima, jaknama, kapama i šalovima Slika nije dostupna Tko čeka taj dočeka Počela sezona sniženja

Kupci su nam rekli da više gledaju da prođu bolje i jeftinije. Jedni su otkrili da će potrošiti danas 200 kuna, drugi da će potrošiti oko 600 kuna.Nedjelja je mnogima idealna za obilazak trgovačkih centara. 'Radim 20 sati dnevno i nedjelja mi je jedina slobodan dan u tjednu', rekao je jedan od kupaca.

Krizi se prkosi redovima pred blagajnama

U pola godine zabrane rada nedjeljom trgovci su se tužili na pad prometa od 20 posto, nekoliko tisuća radnika je ostalo bez posla, više od tisuću zatvorenih dućana i sedam tisuća blokiranih računa. No, opet se troši kao da krize nema.

'Čudno je to sve skupa, teško je uopće bilo što reći, toliko se gleda na recesiju i na skupoću i na sve, al vječito kad nekud odeš ovak je puno. Ljudi troše, od kud troše ne znam', rekao je jedan od anketiranih kupaca. Trgovci nadu polažu u hladnije mjesece koji dolaze. Građani su, očito, redom pred blagajnama krizi odlučili prkositi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene