Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stop program'

Maloljetnici u prekršaju: 'Neću više piti na klupi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto sudskog postupka, 30 maloljetnika pristalo je na sudjelovanje u poticajnom 'Stop programu'.

'Neću više piti na klupi. Mislim da, zapravo, više uopće neću piti', komentar je to jednog od 30 maloljetnika koji su zbog raznih prekršaja, umjesto sudskog postupka, pristali na sudjelovanje u poticajnom 'Stop programu' u organizaciji Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

Nakon što je pilot projekt s 11 maloljetnika proveden u Trnju, drugi je dio uključivao njih 19 na području Centra i Medveščaka.

FOTO Ovako izgleda prosječni ovisnik o alkoholu, marihuani i metamfetaminu

'Važno nam je da svaki maloljetnik s prekršajem pristane na alternativu. Ulažemo mnogo u naš Odjel za prevenciju, pa se možemo pohvaliti brojkama koje pokazuju smanjenje maloljetnika zatečenih na javnim mjestima iza 23 sata za čak 49 posto. U 2012. godini ih je bilo 700, a lani 356', istaknuo je Velimir Tišma iz Policijske uprave Zagrebačke.

Prekršaji zbog kojih su mladi sudjelovali u ovom projektu većinom su, neposjedovanje osobne iskaznice i pijenje alkohola na javnom mjestu iza 23 sata. Od njih trideset, 57 posto je bilo dječaka, a čak 43 posto djevojčica. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene