Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri najveća teleoperatera najavila su više cijene usluga jer su im je država povećala namete. Neki su već izračunali i koliko će poskupjeti bonovi, a koliko mjesečna pretplata.


Neće se još dugo telefonirati po sadašnjim cijenama. Teleoperateri su najavili poskupljenja zbog novih nameta. HT će već od srpnja dići cijene jer će ih, kažu, povećanje naknade stajati 138 milijuna kuna na godinu više. Prošle godine zaradili su 1,44 milijarde kuna. 'S obzirom da će se ovo izravno povećanje troškova negativno odraziti na investicijske planove, HT nema druge mogućnosti nego prilagoditi svoju cjenovnu politiku', stoji u priopćenju ovog teleoperatera.

Vezani članci Točenje goriva, ilustracija Lagani udar po džepu: Cijene goriva sutra od ponoći opet rastu Kretanje cijena voća i povrća Kako to? Vlada prošle godine smanjila PDV na voće i povrće, a misao vodilja bila je ušteda: No umjesto pojeftinjenja cijene su još i veće

U HT-u su već napravili i formulu. Bonovi će poskupjeti za 10 posto na iznos bona dok će pretplata poskupjeti za 8 kuna plus PDV.

Novi udar na mlade obitelji: 'Osnivanje obitelji je u stvarnosti nemoguće provesti u djelo' 

Vip će na godinu plaćati dodatnih 122 milijuna kuna, a prošle su zaradili 242 milijuna. Također će povećati cijene, ali još ne otkrivaju koliko i kada.

Tele2 je prošlu godinu završio s gubitkom od 5 milijuna kuna. Plaćat će naknadu 63 milijuna kuna više na godinu.

Novim vladinim nametom čini se gube i teleoperateri i građani. Dobiva jedino državna blagajna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook