Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostat će doživotni bivši predsjednik

'Ne znam tko plasira priče o meni na čelu nove koalicije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon drugoga predsjedničkog mandata ostat ću doživotni bivši predsjednik Hrvatske, odgovor je predsjednika Stjepana Mesića na upit novinara danas u Varaždinu vidi li sebe na čelu nove koalicije HNS-a, HSLS-a i IDS-a.

Mesić je rekao kako ne zna tko je plasirao u javnost informacije o navodnim pregovorima o tome te poručio novinarima kako je na njima da to istraže. Na upit je li prilikom posljednjeg razgovora s premijerkom Jadrankom Kosor ona bila zainteresirana za teme o kojima je razgovarao s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mesić je odgovorio da ju je izvijestio o tom sastanku te da mu je Sanader ponovio razloge ostavke koji su poznati i javnosti. Na novinarsko pitanje o tome da želi li bivši premijer Ivo Sanader možda 'srušiti' premijerku, Mesić jer odgovorio kako za to ne vidi razlog jer ju je sam Sanader postavio na tu dužnost.

Pročitajte i ovo Dalibor Paus, IDS Ušao u Sabor Čelnik IDS-a Paus stavio mandat na raspolaganje, potvrdio da je razgovarao s Grbinom Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

'Ne funkcioniramo kao pravna država'

Hrvatski predsjednik je rekao kako 'ne vidi ni problem u tome dolazi li u vladi do rasprava i suprostavljanja mišljenja', dodajući da upravo u kontradiktornim raspravama vidi mogućnost dolaska do rješenja. Mislim da se u vladi ništa dramatično ne događa, zaključio je predsjednik Mesić. Kad je riječ o HEP-u i tajnom ugovoru o prodaji dijela Ine, Mesić je rekao kako ne zna je li taj ugovor tajni, no, dodao je, javnost sigurno nije dosta informirana pod kojim je uvjetima Ina prodana.

U vezi s HEP-om rekao je kako ne zna postoji li volja da se afere razriješe. 'Ako se svakoga dana pojavljuju nove afere, a nikada niti jedna ne doživi svoj kraj, to znači da još ne funkcioniramo kao pravna država', zaključio je predsjednik Mesić u Varaždinu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene