Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za ništa nije odgovoran

'Ne znam što se mora dogoditi da Kalmeta prihvati odgovornost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji li situaciju za koju bi Kalmeta preuzeo odgovornost?

Božidaru Kalmeti ne pada na pamet ponuditi ostavku zbog izljeva 33 tone goriva u more, jer, kaže, nije on vozio brod.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

Politički analitičar Davor Gjenero slaže se s tvrdnjom da gotovo pa ne postoji situacija u resoru prometa u kojoj bi bila upita odgovornost ministra Božidara Kalmete. 'Ako se dosad u puno ozbiljnijim situacijama s tragičnijim posljedicama Kalmeti nije zaljuljala fotelja, onda je nesreća s izljevom goriva u more potpuno bezazlena. On odoljeva svim pritiscima', tvrdi Gjenero i prisjeća se kako se mediji cijelo vrijeme, što im je i zadaća, bave ostavkom ministra prometa, no bez uspjeha.

'Meni se osobno čini da udar trajekta u gat ni nije tako neki veliki problem. Veći je problem u činjenici da je ministar Kalmeta tvrdio da su svi odgovorni promptno reagirali i da nije došlo do širenja goriva, a neke jučerašnje vijesti govore drugačije', kaže Gjenero i naglašava da je ministar Kalmeta bio u pravu jedino ukoliko nije došlo do širenja mrlje goriva.' Ako je do širenja onečišćenja mora došlo, a ministar prometa je tvrdio drugačije, onda treba utvrditi odgovornost cijele vertikale. To je onda, po meni, problem', zaključio je Gjenero.

>> Kalmeta o ostavci: Nisam ja vozio brod, kriva je posada

SDP-ov zastupnik Nenad Stazić kaže kako po Kalmetinoj definiciji, niti jedan ministar nikada ne bi bio odgovoran za bilo što. 'Politička odgvornost odnosi se na sve stvari koje se događaju u određenom resoru. Resor prometa uistinu je širok, no skandali su neprestano zbivaju u svakom njegovom dijelu, a Kalmeta neprestano odbija preuzeti odgovornost', kaže Stazić i dodaje kako je svima jasno da Kalmeta nije vozio brod, no to ne znači da on kao ministar nije odgovoran. 'Ne znam što bi se trebalo dogoditi da Božidar Kalmeta prihvati odgovornost. U njegovom resoru vlada kaos i potpuni nered, takvo je stanje u cestovnom i željezničkom prometu, svjedoci smo propasti javnih poduzeća, no čini se da se to Kalmetu sve ne tiče previše', kaže Stazić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene