Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatsku je stigao i bivši poljski predsjednik i šef sindikata Solidarnost Lech Walesa.


Dobitnik Nobelove nagrade za mir i jedan od glavnih sudionika demokratskih promjena u Europi koje su prije dva desetljeća dovele do pada komunizma, zagovornik je daljnjeg širenja Europske unije i u njoj vidi Hrvatsku. 'Sva ta borba išla je u smjeru slobode. Ipak, mislio sam da će komunistički sustav malo dulje potrajati. Nisam uvažio činjenice da se približava drugo tisućljeće kršćanstva i da je Poljak postao Papa', rekao je Walesa.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović ne odustaje: Predložit će Saboru svojeg kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Zgrada Vrhovnog suda Milanović sutra dobiva prijave kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

>> Walesa zaprijetio odlaskom iz Poljske zbog optužbi da je bio špijun

'Europa se spaja presporo. Malo je pravde u Europi i ovakvi susreti služe zajedničkom nalaženju rješenja', istaknuo je bivši poljski predsjednik. 'Ne znam koliko je Hrvatska daleko otišla. Međutim, sigurno je više napredovala od nekih zemalja, koje su već u Europskoj uniji. Ne razumijem zašto već nije članica', zapitao se Walesa te na kraju zaključio kako niti jedna generacija nije imala šansu za mir kao naša, za dobrobit sviju, ali to se neće samo dogoditi, jer treba sastaviti programe i strukture koje će to ostvariti.