Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska će u roku od dvije godine privatizirati preostale turističke kuće u državnom vlasništvu, najavio je to ministar turizma Veljko Ostojić.


Dalo bi to, smatra ministar, novi zamah turizmu i potaknulo nove investicije. Ministar turizma prvi puta je posjetio Kupare. Prirodni položaj ministra je više fascinirao od ostatka nekadašnjih hotela. 'Ova lokacija zaslužuje najvišu kategoriju hotelskog smještaja, i ono što će država u tom pravcu činiti i ministarstvo turizma, da ćemo ovdje pokušati dovesti jedan od najkvalitetnijih hotelskih brandova', rekao je Ostojić.

Vezani članci Joško Cebalo, načelnik Stožera CZ DNŽ Načelnik stožera o cijepljenju turističkih djelatnika, testiranju turista i mjerama: "Za dolinu Neretve smo morali predložiti produljenje mjera" Mladen Šćulac i Nikolina Farčić Dok se kava iza 19 sati na riječkom Korzu pije s nogu, na jugu Hrvatske nakon više od četiri mjeseca terase su ponovno pune

Prije raspisivanja natječaja prvo treba srediti papirologiju. 'Mi smo napravili prijedlog plana koji je otišao u proceduru. Dakle, održana je i prethodna rasprava, međutim dalje nismo radili, upravo očekujući Vladu i daljnje smjernice', rekao je Silvio Nardelli, načelnik općine Župa Dubrovačka. A Vladine smjernice su jasne, privatizacija preostalih 13 turističkih kuća u državnom vlasništvu.

'Imamo ambiciju privatizirati tih 13 društava u roku od dvije godine, jer ne postoji apsolutno nikakav razlog da turistička društva ostanu u državnom vlasništvu', kaže Ostojić. Nova Vlada poručuje, o pitanjima u turizmu, poput golfa na Srđu ili trebaju li Zrče Novalji, odlučivati trebaju isključivo lokalne zajednice.

'Mislim da je jedini ispravan put da stanovništvo i lokalna zajednica odlučuje da li njima nešto treba ili ne', rekao je Ostojić. Američko veleposlanstvo u Dubrovniku organiziralo je jednodnevni seminar o prekograničnoj suradnji u turizmu na koje je pozvalo čelnike Dubrovnika i susjednog Trebinja. Dubrovčanima se obratio i trebinjski gradonačelnik, koji je prvi puta izrazio žaljenje zbog svega što se događalo tijekom rata.

>> Gradonačelnik Trebinja Dubrovčanima izrazio žaljenje za 90-e

'Došao je trenutak kada smo zaista spremni da zajedno zažalimo nad onim što se dogodilo, da poželimo da se slično nikada više ne ponovi i da oprostimo jedni drugima', rekao je Dobroslav Čuk, gradonačelnik Trebinja. Sudionici seminara složili su se - današnji susret novi je početak odnosa dvaju susjednih gradova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.