Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je odbacio tvrdnje da je prekršio svoje ustavne ovlasti, a navode o prebacivanju zlatnih poluga u banku na Djevičanskim otocima, koje smatra besmislenima, pripisuje obavještajnom podzemlju.


"Meni ne pada na pamet da zloupotrijebim svoj položaj. Meni ne pada na pamet da kršim Ustav i ustavne odredbe, ali gdje god ja mogu pomoći da institucije ove zemlje profunkcioniraju, na meni je da pomognem. Jedna od odredbi Ustava je i ta da se predsjednik brine o funkcioniranju svih državnih mehanizama", kazao je predsjednik Mesić, komentirajući tvrdnje da je prekršio Ustav, odnosno da je njegov Ured narušio trodiobu vlasti jer se njegov savjetnik Saša Perković tajno sastao u Beču s generalom Vladimirom Zagorcem, osumnjičenim za ratno profiterstvo.

Vezani članci Projekt koji tjera s otoka Ilovika - 4 ''Ukinuta nam je brodska linija, onemogućen prijevoz školske djece i medicinska skrb'' Saša Ivanović U što je bolje ulagati: Srebra ima 19 puta više od zlata, ali veći mu je i PDV

Prema pisanju tiska, predmet tajnog sastanka Perkovića i Zagorca bila je nagodba o statusu pokajnika u zamjenu za informacije o tajnim računima u inozemstvu, a zatim je objavljeno da je bila riječ o navodnom dokumentu u kojem stoji da je premijer Ivo Sanader 2003. deponirao 19 tona zlatnih poluga na Djevičanskim otocima. 

Državni vrh je na to poručio da to podmetanje iz obavještajnog podzemlja i kriminalnog miljea neće spriječiti borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

"Prvo treba reći da je jednostavno nemoguće prebaciti 19 tona zlata, a kad je nešto nemoguće, onda stvarno ne treba opterećivati hrvatsku javnost," istaknuo je danas predsjednik Mesić.

"Zašto se to radi? Pa mi imamo vrlo aktivno obavještajno podzemlje koje je zainteresirano za svoje sitne, male nekakve račune. Oni prebijaju neke račune, kao i za ovaj razgovor Perkovića i Zagorčevog predstavnika", rekao je Mesić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju