Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ne nazire se sudski rasplet slučaja Maškarin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni nakon pune dvije godine od kobne operacije Miroslava Maškarina nakon koje je ostao bez noge, ne nazire se sudski rasplet cijelog slučaja pa tako ni odšteta.

Maškarin se ponovno obratio bolnici, ali i Ministarstvu zdravstva da mu makar pomognu iznosom od 13 tisuća kuna za školarinu na Visokoj školi za sigurnost u Zagrebu. 

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Slika nije dostupna Kirurg nije ni pozdravio Maškarina

Miroslav Maškarin trudi se živjeti normalim životom. Razmišlja o daljnjem školovanju u Zagrebu. No za to nema financijskih mogućnosti. Prije četiri mjeseca tražio je novčanu akontaciju od riječke bolnice i Ministarstva zdravstva. Platio bi školovanje, a taj bi se iznos odbio od naknade štete koju će jednom, nada se, i dobiti.

- Treba mi prilagođen smještaj jer ne mogu živjeti u domu ili nekom neprilagođenom stanu i samo školovanje je skupo tako da to sam ne bi mogao financirati, rekao je Miroslav Maškarin.

Iz Ministarstva zdravstva stiže šturi odgovor kako se "pripremaju tražiti rješenja" za Miroslavov slučaj. Iz riječkog KBC-a ni riječi. A iz Ministarstva obrazovanja za Miroslava stižu ljepše vijesti.

- Kad položi razredbeni ispit i kad upiše jednu visoku školsku obrazovnu instituciju ministarstvo, odnosno ja, osobno ću donijet odluku o njegovu stipendiranju tijekom trajanja njegove edukacije, rekao je Dragan Primorac, ministar znanosti obrazovanja i sporta.

A uz ovakve pozitivne vijesti u Miroslavovom životu još je jedna. Ona je i razlog zašto želi studirati u Zagrebu.

- Razlog življenja u Zagrebu mi je cura pa bi tako spojio ugodno s korisnim, dodaje Miroslav Maškarin.

Sudski rasplet slučaja Maškarin se ne nazire. Nagodba između odvjetnika i ministarstva u vezi odštete još nije postignuta, a kazneni proces protiv liječnika koji su ga operirali nastavlja se tek na jesen.

Možda upis na fakultet i život s djevojkom ipak učine Miroslavu život ljepšim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene