Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije subvencija za neplatiše'

Ne možete platiti porez? Vlada će vam omogućiti otplatu na rate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otplata poreznog duga u ratama tema je saborske rasprave.

Ministrica financija Martina Dalić pred zastupnicima brani vladin prijedlog posebnog zakona koji bi, kako kaže, trebao pomoći svim poduzetnicima koji zbog gospodarske krize nisu bili u mogućnosti podmirivati porezne obveze državi. Zakon će regulirati da se dio dugova poduzetnika do 31.12.2010 može otplatiti u 30 rata.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nakon objave liste srama Porezni stručnjak upozorava: "Ne bih se igrao, porezna će vas stalno progoniti radi naplate duga" Novac (Foto: Dnevnik.hr) I zvijezde duguju Lista srama: Među poreznim dužnicima i brojna poznata imena

>> Vlada uvela mogućnost obročne otplate poreznog duga

Sve porezne obveze u tekućoj godini moraju biti namirene. U roku 30 dana od stupanja zakona na snagu poduzetnici mogu podnijeti zahtjev za obročnu otplatu poreznog duga.U odlučivanju ministarstvo financija i porezna uprava razmatrati će razloge koji su doveli do stvaranja duga državi, spremnost banaka da podrži poduzetnika ali i instrumente osiguranja za poduzetnike.

'Ne radi se o potpori ili subvenciji za neuredne platiše', kazala je ministrica Dalić i dodala 'radi se o mjeri usmjerenoj za rješavanje krize i za sve one koji imaju problem samo radi krize'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene