Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otplata poreznog duga u ratama tema je saborske rasprave.


Ministrica financija Martina Dalić pred zastupnicima brani vladin prijedlog posebnog zakona koji bi, kako kaže, trebao pomoći svim poduzetnicima koji zbog gospodarske krize nisu bili u mogućnosti podmirivati porezne obveze državi. Zakon će regulirati da se dio dugova poduzetnika do 31.12.2010 može otplatiti u 30 rata.

Vezani članci Slika nije dostupna Merkel spremna razmotriti olakšanje otplate duga Grčkoj Slika nije dostupna 'U uredu za velike porezne prijevare nema mjesta politici i ne može ni biti... sve je dokumentirano'

>> Vlada uvela mogućnost obročne otplate poreznog duga

Sve porezne obveze u tekućoj godini moraju biti namirene. U roku 30 dana od stupanja zakona na snagu poduzetnici mogu podnijeti zahtjev za obročnu otplatu poreznog duga.U odlučivanju ministarstvo financija i porezna uprava razmatrati će razloge koji su doveli do stvaranja duga državi, spremnost banaka da podrži poduzetnika ali i instrumente osiguranja za poduzetnike.

'Ne radi se o potpori ili subvenciji za neuredne platiše', kazala je ministrica Dalić i dodala 'radi se o mjeri usmjerenoj za rješavanje krize i za sve one koji imaju problem samo radi krize'.