Nakon što je krajem ožujka izvođaču Viaduktu zbog stalnog kašnjenja i stečaja oduzet posao gradnje Čiovskog mosta, iz Ministarstva prometa i Hrvatskih cesta stižu obećanja da će do rujna novi izvođač biti uveden u posao.


Čiovski most već je trebao biti dovršen, a sada se najavljuje dovršenje do sljedećega ljeta. I tako će prometne gužve opet blokirati Trogir. Nakon što je izvođaču radova Viaduktu oduzet posao zbog stečaja i kašnjenja, iz Ministarstva prometa i Hrvatskih cesta obećavaju nastavak radova s novim izvođačem do rujna.

Vezani članci Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL Gradnja mosta Čiovo ulazi u novu fazu, u promet bi trebao biti pušten sredinom srpnja Vaš glas: Trogir (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Vrijeme curi, a građani više ne vjeruju u obećanja: Gradnja Čiovskog mosta stagnira već mjesecima

Obećavali su im za ovo ljeto novi most , ali tu su tek stupovi i napušteno gradilište. Prvi dani ljeta znače i prve gužve na trogirskim mostovima koji vode na otok Čiovo. Na upit o gužvama ljudi odgovaraju: "A to ne trebate ni pitat. Dođe ti da zapališ auto ovdje."

Jučer je u Zagrebu bio novi gradonačelnik Trogira. Umjesto ministra prometa dočekao ga je s obećanjima državni tajnik Mihotić

"Dobili smo čvrste garancije da će most početi s gradnjom početkom rujna i da će biti izgrađen do početka sljedeće sezone. Budno ćemo pratiti što se događa iz dana u dan", kaže Ante Bilić, gradonačelnik Trogira.

Iz Hrvatskih cesta potvrđuju da žurno traže novog izvođača. "Idući tjedan bit će objavljen poziv na nadmetanje i rok nadmetanja će biti 15 dana", kažu iz glasnogovorništva Hrvatskih cesta.

Trogirani gužve koje ih uskoro očekuju opisuju riječima: "Pakao, užas, katastrofa." Dva kilometra s Čiova vozi se po dva sata. "Od Čiova do Splita 3 sata", kažu. 

Nakon praznih obećanja mnogi su sumnjičavi i prema dovršenju do sljedećeg ljeta. "Ma, ne vjerujem više ni ženi", "Dogodine, pa dogodine, ja se ne nadam", "Sad dok nađu novog, pa žalbe, proći će pola godine", samo su neki od negativnih komentara na situaciju s izgradnjom. 

Od 200 milijuna kuna većina je EU sredstava. Hoćemo li plaćati penale i kazne zbog kašnjenja, još se ne zna.
 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr