Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maestro: Nema proširenja istrage na nove osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavljivanjem pred sudom supruge bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Josipa Matanovića danas je na zagrebačkom Županijskom sudu završen ljetni dio istrage protiv osmero osumnjičenih, uhićenih u akciji "Maestro".

Iako se pojavila pred istražnim sucem supruga uhićenog
potpredsjednika HFP-a iskoristila je zakonsku blagodat da ne svjedoči u postupcima u kojima su osumnjičenici članovi obitelji.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Zatraženo novo proširenje istrage

Na sudu se, međutim, nisu pojavile ostale dvije svjedokinje, javne bilježnice iz Zagreba, kazao je glasnogovornik Suda Ratko Šćekić.

Iako USKOK još uvijek nije podnio zahtjev za proširenjem istrage najavljen još krajem prošlog tjedna, istražnom su sucu predložili saslušanje sedam novih svjedoka.

I oni bi trebali govoriti o zločinima zbog kojega je pokrenuta
istraga, a ne o novim kaznenim djelima zbog kojih se očekuje moguće proširenje istrage.

Od sedam novih svjedoka tri su iz Zagreba, a četiri iz Splita, no među njima nije i tajnik HFP-a Grgo Ivezić, kazao je Šćekić.

U istrazi protiv grupe osumnjičene za primanje i davanje mita,
odavanje službene tajne, udruživanje za počinjene kaznenog djela i pomaganje u primanju mita, do sada je saslušano ukupno 11 svjedoka, od predloženih 14. 

Preostale tri svjedokinje koje se nisu odazvale jer im nije uručen poziv s novim bi svjedocima trebali biti ispitani u
rujnu.

Istraga se vodi protiv trojice potpredsjednika HFP-a Josipa
Matanovića, Roberta Peše i Ivana Gotovca, voditelja Službe prodaje nekretnina HFP-a Igora Petlevskog, odvjetnice iz Buja Asje Piplović i njezinog suradnika Mladena Jandričeka, zagrebačkog odvjetnika Jurja Parazajdera te poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića, jedinog koji je nedostupan, zbog čega je za njim raspisana tjeralica.

Ostalih sedmero osumnjičenih je od sredine lipnja u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene