Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Planinska

Svjedokinja: 'Sanaderu sam donijela čizmu s otiskom četiri S'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedokinja u slučaju 'Planinska' objasnila je zašto su radnici poslali čizmu na kojoj je otisak bio '4 S' ... Predali su je na porti Vlade, u vrećici za premijera Sanadera.

Na Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu za prodaju zgrade u Planinskoj ulici, nakon koje je Sanader od HDZ-ovog saborskog zastupnika i mesara Stjepana Fiolića navodno primio 17 milijuna kuna provizije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 3,6 milijuna kuna mita Objava presude Sanaderu u slučaju Hypo 22. listopada: ''Nisam ratni profiter'' Slika nije dostupna Slučaj 'Planinska' SUĐENJE SANADERU BLIŽI SE KRAJU Uskok za bivšeg premijera traži bezuvjetan zatvor

Svjedoči Gordana Colnar, bivša predsjednica Hrvatskog sindikata šumarstva. 'Imali smo puno problema s Upravom Hrvatskih šuma, pokušavali riješiti zaštitnu opremu. Kad su nam rekli da žele kupiti zgradu u Planinskoj jako smo se pobunili iz razloga što smo smatrali da je potrebnije nabaviti opremu radnicima, a ne kupovati skupu zgradu u kojoj bi se smjestila samo Uprava poduzeća', rekla je Colner.

'Imali smo puno problema s Čobankovićem, nije nas htio ni saslušati. Radnici su bili sve više nezadovoljni. Uprava je vršila sve veći pritisak, ja sam se obratila Vladinom uredu za socijalno partnerstvo da mi dogovori sastanak sa Ivom Sanaderom. Uslijedio je sastanak sa Sanaderom. Iznijela sam mu sve probleme od kolektivnog ugovora do kupnje zgrade. On me pitao kakva zgrada, o čemu se radi. Nakon što sam mu sve objasnila on me zamolio da sve što sam rekla sročim i napišem u dopis kako bi to imali napismeno. Sanader je tad rekao da kupnja zgrade ne dolazi u obzir, a probleme radnika ćemo riješi', kaže svjedokinja.

Najveći problem je bila loša i nekvalitetna oprema za radnike koja se neredovito nabavljala. Jednom su mi nezadovoljni radnici poslali čizmu na kojoj je otisak bio 4 S. Radnici su mi poslali tu čizmu koju sam odnijela i predala na porti Vlade i zamolila da tu čizmu koja je bila u vreći predaju premijeru Sanaderu', dodaje Colnar.

VIDEO Pogledajte kako su se pozdravili stari prijatelji

Na klupu za svjedoke sjela je i Vesna Dejanović, bivša predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. 'Posredovala sam na sastanku sa Sanaderom na kojem je tema bila kupnja zgrade u Planinskoj i problem s opremom za radnike. Premijer je sve saslušao i bio revoltiran što nema komunikacije radnika i Uprave Šuma. Bio je iznenađen najavljenom kupnjom zgrade u Planinskoj i rekao to ne dolazi u obzir', rekla je Dejanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene