Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk se nastavlja

Croatia Airlines jučer izgubila milijun kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni nakon nekoliko sati pregovora nema dogovora između stjuardesa i pilota s Upravom Croatia Airlinesa. Pregovori se nastavljaju u poslijepodnevnim satima.

Štrajk pilota i stjuardesa Croatia Airlines se nastavlja drugi dan, a u 10:30 sati počeo je nastavak pregovora u Upravnoj zgradi CA u zagrebačkom naselju Buzin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gubitak do 800.000 eura dnevno Croatia Airlines o najavljenom štrajku: "Utjecat će na gotovo 7000 putnika samo u prvom danu" Slika nije dostupna Tvrde da ih je premijer izigrao Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa sljedeći tjedan idu u štrajk

Ni nakon toga nije bilo dogovora s Upravom, pa se pregovori nastavljaju u poslijepodnevnim satima. Novinarima je rečeno da je Croatia Airlines zbog jučerašnjeg štrajka izgubila milijun kuna. Koliko će se izgubiti nakon današnjeg dana štrajka još nije poznato.

Podsjetimo, Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova i Hrvatski sindikat prometnih pilota jučer nisu ni nakon cjelodnevnog razgovora postigli dogovor s Upravom Croatia Airlinesa. Najbrojniji sindikat, Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu, prekjučer prijepodne potpisao je sporazum o pristupanju kolektivnom ugovoru.

>> Hajdaš Dončić: Nastavi li se štrajk, bit će otkaza!

Sindikalisti ističu kako su tijekom višemjesečnih razgovora oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora pokazali spremnost na dogovor u okviru poslovnih mogućnosti predviđenih programom restrukturiranja dok, tvrde, dva strukovna sindikata - SKOZ i HSPP, zasad nisu pokazali razumijevanje za trenutačnu situaciju u kompaniji.

Uprava CA najavljuje da će međunarodni i domaći redoviti letovi obavljati prema izmijenjenom redu letenja, te da se očekuje djelomični poremećaj prometa jer će se većina putnika prevoziti zrakoplovima CA prema redovnom redu letenja, a jedan dio putnika zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima.

Navodi i da je za sutrašnje letove ukupno predbilježeno oko 5.500 putnika, a određene poremećaje u planiranom putovanju može osjetiti oko 900 putnika, dakle oko 16 posto svih predbilježenih putnika.

Korisnicima usluga CA na raspolaganju su i besplatni telefon 0800 7777 te telefoni Kontakt centra ( 385 -1) 6676 555 i 062 500 505, na kojima mogu dobiti detaljnije informacije o letovima i uvjetima putovanja tijekom štrajka. Radno vrijeme Kontakt centra za vrijeme trajanja štrajka je od 7 do 21 sat.

Uprava navodi i da će svi putnici koji su rezervirali ili kupili kartu za neki od letova u vrijeme štrajka moći kartu zamijeniti bez nadoplate. U slučaju pak da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu može dobiti potpuni povrat novca za neiskorištene karte, djelomični povrat za djelomično iskorištene karte, te potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife. No, tada se ne isplaćuje novac već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene