Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplavljena područja

Nastavlja se nadzor zgrada i procjena šteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema informacijama iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja njihovi stručni timovi nastavili su i danas nadzor zgrada koje su bile pod djelovanjem vode u naseljima Račinovci, općina Drenovci.

'Od 1.200 zgrada koje su prema kartama Državne geodetske uprave bile poplavljene, do kraja jučerašnjeg dana pregledano ih je oko 90 posto, od čega je njih 94 označeno opasnim po život. Tijekom današnjeg dana nastojat će se pregledati i ostale zgrade. U isto vrijeme jedan pojačan stručni tim Ministarstva krenuo je u pripreme nadzora u Gunji. U tijeku je obilazak terena kako bi se procijenio redoslijed naselja koja će se obilaziti, raspored i ekipa i sve druge potrebne radnje', navodi se u informaciji iz ministarstva.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava

Navode dalje da u Rajevom Selu, u kojem je od 1209 zgrada do sada pregledano njih oko 20 posto od čega je 21 proglašena opasnom po život, za sada nije moguće nastaviti nadzor.

Kod Županje će se graditi kontejnersko naselje za smještaj evakuiranih

'Kada se steknu uvjeti stručne će se ekipe vratiti i na to područje o čemu ćemo naknadno izvijestiti javnost', najavljuju iz ministarstva. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene