Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

'Institucije dužne istražiti'

Nastavlja se istraga protiv Linića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O rezultatima postupanja po anonimnoj prijavi koja se odnosi na nabavku oružja iz 1991. policija će obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Na održanom koordinativnom sastanku ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te predstavnika Ravnateljstva policije, održanom u MUP-u, jedna od tema bila je i postupanje po anonimnim prijavama, a zaključeno je da je policija 'ovlaštena i dužna dovršiti postupanje po anonimnoj prijavi koja se odnosi na nabavku oružja iz 1991. godine u Rijeci te o rezultatima obavijestiti nadležno državno odvjetništvo, priopćeno je iz MUP-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

>> Linić ekskluzivno: Podmeću mi špijunčina Karamarko i Grbić!

U priopćenju koje potpisuje glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec navodi se kako se na sastanku raspravljalo 'o primjeni novog Zakona o kaznenom postupku, te Zakona o državnom odvjetništvu i Zakona o policijskim poslovima i ovlastima', a zaključeno je 'kako obje institucije, i policija i Državno odvjetništvo, moraju imati osigurane kapacitete potrebne za primjenu Zakona o kaznenom postupku za sva kaznena djela'.

'Nadalje, tema današnjeg sastanka bilo je i postupanje policije i državnog odvjetništva po anonimnim prijavama u vezi čega je zaključeno da je obaveza obje institucije izvršiti potrebne izvide radi provjere navoda o mogućim počinjenim kaznenim djelima i počiniteljima tih djela, jer dosadašnja iskustva i policije i državnog odvjetništva pokazuju kako anonimne prijave mogu predstavljati koristan izvor informacija za pokretanje kriminalističkih istraživanja', stoji u priopćenju.

'Sudionici sastanka ističu kako je policija na osnovu Zakona o kaznenom postupku i Zakona o policijskim poslovima i ovlastima u radu po anonimnim prijavama ovlaštena postupati bilo po nalogu državnog odvjetnika bilo samostalno temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Slijedom iznijetog policija je ovlaštena i dužna dovršiti postupanje po anonimnoj prijavi koja se odnosi na nabavku oružja iz 1991. godine u Rijeci te o rezultatima obavijestiti nadležno državno odvjetništvo', stoji u priopćenju. (VLM agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene