Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Sporna katamaranska linija NA vISU

NASTAVAK BLOKADE KOJA JE UJEDINILA HDZ I SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višani zahtijevaju hitnu izmjenu plovidbenog reda.

17.47 - Kako doznajemo od Ivana Franičevića, ravnatelja Agencije za obalni linijski prijevoz, Višani ne daju katamaranu da uplovi što znači da ne može ukrcati putnike s Visa. Okrenut će se, pokupiti puntike s Milne i krenuti za Split gdje se očekuje dolazak u 19.35 sati.

Zahtijeva se hitna izmjena plovidbenog reda

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kompromis Na Visu opet pristaje katamaran iz Splita Slika nije dostupna Skoro potonuo Katamaran VIDEO: Nezapamćena poplava na Visu

Nakon što su stanovnici otoka Visa blokirali uplovljavanje katamaranu sa 60 putnika u višku luku, za danas je najavljen nastavak blokade.

Potvrdio nam je to gradonačelnik Visa Ivo Radica koji zahtijeva hitnu izmjenu plovidbenog reda. Problem je naime nastao kad je odlukom Agencije za obalni linijski promet odlučeno da katamaran pristaje i u Milni na Braču. Višani tvrde da se time putovanje znatno produljuje, dok iz Agencije tvrde da se putuje tek desetak minuta duže.

U izjavi za Novu TV ministar prometa Oleg Butković poručio je kako će o rješenju ovoga problema donijeti odluku idućih dana.

'Ono što se sada događa sigurno nije jedna dobra slika, jedna dobra poruka i prema turistima. Ja najprije apeliram na građane da ovakve stvari ne rade - ja ću sutra pogledati tu konkretnu problematiku što se tu konkretno događa i onda ću nakon toga moći donijeti neku razumnu odluku', rekao je.

U luci nekoliko stotina ljudi

A što se sada događa, odnosno je li Viška luka i dalje blokirana izvijestio je reporter Nove TV Mario Jurič:

'Prosvjed se nastavlja. Doznajem kako se u ovim trenucima u viškoj luci okupilo nekoliko stotina ljudi koji će ponovno blokirati dolazak katamaran. Čuo sam se prije nekoliko trenutaka s viškim gradonačelnikom, kaže kako je za ponedjeljak u 10 sati dogovoren sastanak u ministarstvu, no do tada blokada trajektne luke se nastavlja. 

Zaista nesvakidašnja situacija koja je ujedinila cijeli otok, u njoj sudjeluju dvije različite političke opcije, HDZ i SDP, koje su također jedinstvene u ovoj odluci.

Razgovarao sam s putnicima koji sinoć nisu mogli uploviti u višku luku, među njima je bilo i dosta turista. Mnogi od njih su šokirani, ne mogu vjerovati da se nešto ovakvo dogodilo, dok s druge strane ima i onih koji ovaj prosvjed podržavaju i ne stvara im problem.

Iz policije mi kažu kako je protiv jedne osobe podnesen optužni prijedlog, doznajem kako se radi o HDZ-ovom gradonačelniku koji nije prijavio prosvjed. Iz Lučke kapetanije zapisali su sve brodice koje su sudjelovale na sinoćnjem prosvjedu. Doznajem kako je tamo bilo između 50 i 60 brodica. Svi njihovi vlasnici najvjerojatnije će dobiti prekršajne prijave. Iz predstavnika privatnog brodara koji vozi ovu liniju kažu kako rade sve po zakonu te da odstupanja od uobičajenog plovidbenog reda iznose tek 10-ak minuta. No stanovnici Visa im u to ne vjeruju, kažu da se radi o znatno većem iznosu vremena. Iz agencije za obale i linijski prijevoz kažu kako ovu situaciju uspoređuju s udarom na državu.'

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene