Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šala ili genijalnost?

Napušteni novi brod završio u malom oglasniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U problemima je opet i riječki 3. maj. Dok radnicima kasni plaća, nemaju materijala za rad, na mrtvome vezu i dalje stoji novoizgrađeni brod za njemačkog naručitelja vrijedan 45 milijuna eura. Kupac je platio pola i odustao pa se netko domišljat sjetio i oglasio prodaju novog broda u malim oglasima na internetu.

Dok radnici i Uprava muku muče kako preživjeti i spojiti kraj s krajem, a brod Monte Carlo, kao gotov proizvod, stoji na mrtvom vezu, već neko vrijeme netko se dosjetio kako pomoći sebi i poduzeću. Tako je nekoliko hrvatskih Internet portala izašao oglas, gdje se brod Monte Carlo prodaje za nevjerojatnih 35 milijuna eura. 'Šala je jedan od dobrih načina da se čovjek isprazni. Moguće je da je netko pomislio da nije dovoljno poduzeto da se proda pa treba dati signal da se možda može i drugačije', tvrdi jedan od radnika 3. maja.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Napokon isplata Počele isplate plaća radnicima 3. maja: "Vratit ću dug banci i prijateljima"

Čim smo upravi javili za oglas, počeli su s poništavanjem na mnogim stranicama, iako, tko zna, možda bi se tako lakše riješili balasta. 'Moram priznati da je oglas fenomenalan, i osoba koja je to napravila zaslužuje svaku pohvalu', rekao nam je Krešimir Jerić iz SMH-a 3. maj. Zna se kako se prodaju brodovi i taj oglas nije naš, kažu u 3. maju, iako nitko iz uprave nije htio danas stati pred našu kameru i negirati oglas kao ni reći kakva je situacija s plaćama radnika.

'Sad čekamo, dolaze dopisi da za plače trenutačno nema sredstava dokle će tako biti stvarno ne znamo', kaže Jerić. Oko dvije tisuće radnika, bez kooperanata, opet je u problemima, a možda je trebalo staviti sve na kocku i ostaviti brod u malim oglasima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene