Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Savici za grijanje'

Bebe i njihove majke trebaju pomoć za grijanje i toplu vodu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je darivanja, humanosti, bezuvjetne pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Pa ako možete, pomozite i vi. Ovim bebama i njihovim majkama vaša je pomoć najpotrebnija. Uključite se u humanitarnu akciju našeg portala!

Dnevnik.hr organizira humanitarnu akciju kojom želi pomoći bebama i njihovim majkama odbačenima od strane obitelji. Dolazi Božić, blagdan kojegi simbolizira obitelj, a ove majke sa svojom dječicom ne samo da su odbačene već im je potrebna i pomoć kako bi zadovoljile osnovne egzistencijalne potrebe.

Pročitajte i ovo Građani su bijesni jer divlji deponiji još uvijek nije saniran (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obećanje, ludom radovanje Daleko je to od sanacije: Građani bijesni na Bandića, opet se osjećaju namagarčenima Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 7 Provjereno Mjesec dana od početka sanacije ilegalnog odlagališta na zagrebačkoj Savici: "Ovdje se ništa ne radi"

Radi se o Kući za smještaj majki i djece od 0 do 3 godine, na Savici u Zagrebu, u kojoj trenutno živi devet trudnica i majki te 21 dijete. Kuća akcijom 'Savici za grijanje' prikuplja novac za obnovu dotrajale peći za centralno grijanje i spremnika za toplu vodu.

Nakon nekoliko posjeta majstora za popravak peći u adaptiranom Župnom dvoru, strah od hladnoće i briga za one koji žive u domu potakli su ih da se obrate svima koji bi željeli pomoći. Naime, za navedene popravke ovoj ustanovi treba oko 40 tisuća kuna.

U Kući su smještene maloljetne trudnice i majke sa svojom djecom koje često ovdje dolaze nakon što su zbog neplanirane trudnoće doživjele osudu obitelji. U Kuću se smještaju i napuštena novorođenčad. Majke tamo ostaju dok njihovo dijete ne navrši godinu dana, a ukoliko im je poslije nemoguće naći smještaj ili im je nemoguć povratak u obitelj, njihov se smještaj zbog dobrobiti djeteta može i produljiti.

O njima brinu stručne i za skrb o njima obrazovane medicinske sestre, odgajatelji i socijalne radnice koje razgovorima s budućim majkama pokušavaju u tim počesto mladim djevojkama afirmirati osjećaj majčinstva te ojačati njihovu povezanost s djetetom. Djevojke tijekom boravka u kući često nastavljaju i školovanje.

Ako želite pomoći mladim majkama i njihovoj djeci te i njima osigurati topao i ugodan Božić možete to učiniti uplatom na

Žiro račun: Caritas, Kaptol 31, 10000 Zagreb / 2360000-1101340277 s naznakom – SAVICI za grijanje ili na

Devizni račun: SWIFT ZABA HR 2X, IBAN HR1823600001101340277 (2100018259) s naznakom – za SAVICU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene