Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Božo Dimnik, slovenski lobist, tvrdi da je on dao Stjepanu Mesiću novac za stanove, budući da mu je bilo hitno


Božo Domnik odgovorio je na pitanje koje se u zadnjih nekoliko mjeseci u više navrata postavljalo bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću, piše Večernji list.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Izgorio stan u prizemlju obiteljske kuće u Bolu na Braču Milan Kujundžić (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Kujundžić objavio novu imovinsku karticu pa otkrio i tko mu je posudio 300.000 kuna

On je osoba koja je Mesiću posudila novac za kupnju dva stana u elitnom zagrebačkom naselju Borčec. Pojasnio je kako je Mesiću posudio novac jer mu je bilo hitno.

Domnik se potkraj 80-ih angažirao u dobivanju potpore za osamostaljenje Slovenije, kada se susreo sa Stjepanom Mesićem, a prijateljstvo traje do danas.

>> Milanović je uspio. Kako to da Mesić nije uspio prodati stan?

Što se tiče kupnje spornih stanova, Domnik kaže kako mu nije jasna strka oko 200 tisuća eura. ' Zašto ga sada pitaju otkuda mu? Toliko je mogao zaraditi, pa bio je ne samo dva puta predsjednik države nego i prije uvijek na visokim položajima. Kad je bio predsjednik, imao je najskromniji stan koji sam vidio kod jednog političara. Da sam ja predsjednik, nikada ne bih tamo stanovao', tvrdi.

Pojasnio je kako se ukazala prilika, odnosno, šefica kampanje Štefanija Balog gradila je stanove na lijepom mjestu. ' Dogovorili su se da će on prodati stan u Ilici i za taj stan dobiti dva mala. Stanovi glase na suprugu? Pa što, u braku su jako dugo', rekao je Domnik.

Pojasnio je kako nedugo nakon Balog upala u financijske probleme i banka je htjela prodati dva stana. Zbog toga se Mesić obratio prijateljima za pomoć. 'Ne razumijem, zašto sada njega prozivaju, da takva osoba odgovara pred zakonom, a ima toliko ljudi koji su ukrali pa nikome ništa', zapitao se Domnik.