Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lošinjska plovidba izvijestila je da je rano jutros po lokalnom vremenu u Bengalskom zaljevu, na sidrištu Chittagong u Bangladešu, pokušana pljačka broda ‘Hana’ u njihovom vlasništvu te da je jedan pomorac ozlijeđen.


‘U pokušaju pljačke našeg broda ozlijeđen je 30-godišnji pomorac M.Š., 2. časnik palube’, stoji u priopćenju Lošinjske plovidbe-Brodarstvo d.o.o.

Vezani članci Eksplozija bankomata, ilustracija U posljednje dvije godine lopovi su raznijeli i opljačkali više od 70 bankomata. No njihovo dizanje u zrak pljačkašima se više neće isplatiti Policijska sirena, ilustracija U Solinu opljačkana poslovnica pošte: Muškarac zaprijetio pištoljem pa pobjegao s novcem

U njemu se dodaje da je pomorac primio pomoć u medicinskom centru Chittagong zbog ranjavanja nožem te da je izvan životne opasnosti.

>> Hrvatski pomorac otet na kuvajtskom brodu

‘Do ozljede je došlo tijekom davanja uzbune i povlačenja dežurnih u nadgrađe broda, sukladno uputama kompanije da pomorci ne ugrožavaju vlastite živote sukobima s možebitno naoružanim pljačkašima. Jedan od pljačkaša je bacio nož, koji je pogodio M.Š., a zatim su pobjegli s broda’, navodi se u priopćenju.

>> Oslobođen brod Hannibal II na kojem je i hrvatski pomorac

O napadu su obaviještene vlasti u Bangladešu koje su pokrenule istragu. Lošinjska plovodba ističe da su svi pomorci sada dobro te da brod nastavlja svoje aktivnosti prema redovnom planu. (Hina)