Taksi-Uber (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL)
Taksi-Uber (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL)

Vozače Ubera u nedjelju navečer na parkiralištu Plodina u Pulu napali su, kako tvrde Uberovci, vozači konkurentskih prijevoznika.


Kako javlja istarska policija, zaprimljena je prijava šestorice muškaraca (u dobi od 20 do 56 godina) koji tvrde da im je skupina muškaraca uputila prijetnje smrću zbog obavljanja usluga taksi-prijevoza.

Vezani članci Slika nije dostupna Klasične sačekuše: Deset vozača Ubera napadnuto u Zadru u proteklih tjedan dana Slika nije dostupna Četvorica pritvorena zbog paljenja Uberovog taksija

Također su im s vozila uklonili oznake pružatelja taksi-usluga, a 35-godišnjaku su slomili mobitel i fizički su ga napali. Demantiraju navode pojedinih medija da policija nije reagirala na događaj u nedjelju.

Ističu da su za cijeli slučaj saznali tek u ponedjeljak jer nitko od sudionika događaja nije zatražio pomoć policije u nedjelju.

"Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja te poduzimaju radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika navedenog događaja. Po okončanju kriminalističkog istraživanja policija će o svemu utvrđenom izvijestiti javnost, kao i oštećene osobe, a protiv odgovornih osoba poduzet će se odgovarajuće mjere", poručuju iz PU istarske te pozivaju sve koji su svjedočili događaju da se jave u Policijsku postaju Pula ili kontaktiraju s njima na e-mail istarska@policija.hr.

O incidentu su se oglasili i iz Ubera te poručili kako osuđuju svaki oblik nasilja.

„Uber osuđuje bilo kakav oblik nasilja i činimo sve kako bismo podržali naše partnere vozače. Ovakvo ponašanje je nedopustivo. U kontaktu smo s našim partnerima vozačima i stojimo im na raspolaganju za svu potrebnu pomoć. Način na koji se ljudi kreću gradovima mijenja se u cijelom svijetu - želimo surađivati sa svim lokalnim dionicima kako bismo zajednički učinili naše gradove boljima“, kažu u Uberu.

Ovo nije prvi slučaj napada na vozače Ubera u Puli. U policiji navode kako su zabilježene još tri prijave vezane za pružatelje usluga taksi-prijevoza, gdje oštećeni nisu podnijeli prijedlog za kazneni progon.