Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ponuda naočala za vid je vrlo šarolika, a njihova cijena počinje već od 20-ak kuna. Ekipa Provjerenog istražila je njihovu kvalitetu.


U ljekarnama, popularnoj trgovini, na tržnici i u kineskoj trgovini ekipa Provjerenog kupila je po nekoliko primjeraka naočala za vid u potrazi za odgovorom na pitanje kakva je njihova kvaliteta?

Vezani članci Testiranje na koronavirus u Hrvatskoj - 1 Jedan grad uskoro uvodi brzo testiranje na COVID-19: Nalazi će biti gotovi u roku od nekoliko sati, a evo i koliko će koštati Slika nije dostupna Optical Express podario je novi pogled na svijet poznatom glumcu

Kako bi to doznali, morali su potražiti potrebnu tehnologiju. Naime, za rezultate takvih istraživanja nisu imali koga pitati jer u Hrvatskoj, kao i u slučaju sunčanih naočala, ne postoji kontrola kvalitete dioptrijskih naočala u trgovinama koje za to nisu specijalizirane.

A u situaciji kada HZZO sudjeluje u troškovima s nešto više od 100 kuna, u najboljem slučaju, možemo samo zamisliti koliko ljudi se odlučuje na kupnju prema vlastitoj procjeni, a ne receptu liječnika.

Kakvi su bili rezultati testiranja? Doznajte večeras u Provjerenom!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.