Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ponuda naočala za vid je vrlo šarolika, a njihova cijena počinje već od 20-ak kuna. Ekipa Provjerenog istražila je njihovu kvalitetu.


U ljekarnama, popularnoj trgovini, na tržnici i u kineskoj trgovini ekipa Provjerenog kupila je po nekoliko primjeraka naočala za vid u potrazi za odgovorom na pitanje kakva je njihova kvaliteta?

Vezani članci Položen kamen temeljac za novi Spomenik domovini (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 3 Otkrivamo zašto je Spomenik Domovini iznenada postao skuplji za čak 8 milijuna kuna Djevojke s dioptrijom (Foto: Instagam) Ne trebaju vam naočale da biste vidjeli sve čari ovih djevojaka s dioptrijom

Kako bi to doznali, morali su potražiti potrebnu tehnologiju. Naime, za rezultate takvih istraživanja nisu imali koga pitati jer u Hrvatskoj, kao i u slučaju sunčanih naočala, ne postoji kontrola kvalitete dioptrijskih naočala u trgovinama koje za to nisu specijalizirane.

A u situaciji kada HZZO sudjeluje u troškovima s nešto više od 100 kuna, u najboljem slučaju, možemo samo zamisliti koliko ljudi se odlučuje na kupnju prema vlastitoj procjeni, a ne receptu liječnika.

Kakvi su bili rezultati testiranja? Doznajte večeras u Provjerenom!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.