Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među saborskim zastupnicima koji su uživo u Saboru pratili donošenje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa bila je i Nansi Tireli iz Hrvatskih laburista.


U 16.25 sati u Izvanrednim vijestima Nove TV gledajte obraćanje Tomislava Karamarka

Nansi Tireli nije iznenađena odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je utvrdilo da je Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ja sam sada manje važan. Važna je činjenica da je Vladi izglasano nepovjerenje' Slika nije dostupna 'Politički harakiri kojeg je počinio Tomislav Karamarko ostat će zabilježen u povijesti Hrvatske'

'Ne, očekivala sam to. Dakle, nakon ovakvog očitovanja Povjerenstva koje traje gotovo 2 sata... Takvu optužnicu nismo slušali od Haaga, kad se presuđivalo našim generalima koji su nešto drugo i drugačije radili za Hrvatsku od ovoga čemu svjedočimo vezano za gospodina Karamarka. Činjenica jest da gdje ima dima ima i vatre, to se danas pokazalo. I bez obzira kakva bi odluka Povjerenstva bila, nakon ovih skoro 2 sata iščitavanja činjeničnog stanja, u čemu je sve Karamarko sudjelovao, na koji način i od kojih godina i s kojim ljudima... Govoriti o tome da nije bio u potencijalnom sukobu interesa obnašajući dužnost prvog potpredsjednika Vlade bilo bi uistinu neozbiljno', kazala je Tireli. 

Na Karamarkovu jučerašnju najavu da će, ako bude ovakva odluka Povjerenstva, on zatražiti zaštitu kod nekih drugih tijela, Tireli je kazala kako je to njegovo pravo.

'To je njegovo pravo ako smatra da je netko povrijedio njegova ustavna prava. Međutim, Tomislav Karamarko je već sinoć vrlo jasno svima nama dao poruku da nije baš toliko siguran da će odluka Povjerenstva biti u njegovu korist kada je najavio svoju ostavku s mjesta prvog potpredsjednika Vlade, a to nije istog trenutka i učinio. On je napravio vrlo dobru strategiju čekajući odluku Povjerenstva - ili će se maknuti ili ostati s nekakvim dodatnim obrazloženjem', kazala je Tireli. 

Najavu ostavke povezuje isključivo s odlukom Povjerenstvom. 'Da to nije tako, on ostavku ne bi najavio nego bi ostavku isti tren i podnio'.

Pero Ćorić kaže kako ne sumnja u odluku Povjerenstva.

'Kao pravni laik, mislio sam da nije bilo sukoba interesa. Povjerenstvo je donijelo odluku i ja nemam razloga da sumnjam. Riječ je o stručnjacima, pravnicima. Karamarko je kao odgovorna osoba već jučer najavio da će podnijeti ostavku. Ja mu na tome čestitam. Mislim da je to primjer koji bi trebala slijediti druga dva aktera koji su doprinijeli ovoj nestabilnosti u državi. To su premijer Orešković i gospodin Petrov', rekao je Pero Ćorić iz HSP-AS.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju