Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAMJEŠTALI POSAO U HEP-U

"On je nećak predsjednika uprave, to ti je poanta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik natječajne komisije za zapošljavanje u tvrtki HEP Toplinarstvo snimio je kako ga direktor nagovara da na radno mjesto električara u Sisku primi nećaka predsjednika Uprave HEP-a, a ne branitelja kojemu zakon daje prednost pri zapošljavanju.

Mario Marjanović, predsjednik natječajne komisije tvrtke HEP Toplinarstvo poslao je medijima snimke razgovora koji je vodio s Ivicom Martinekom izvršnim direktorom te tvrtke iz kojeg proizlazi da je direktor na njega vršio pritisak kako bi se zaposlio nećak predsjednika Uprave HEP-a Perice Jukića

Pročitajte i ovo Ilustracija Za 427 korisnika Pojavila se vijest da će poskupjeti struja: Javili se iz HEP-a Kako župan Blaženko Boban otvoreno otkazuje poslušnost premijeru? (Foto: Provjereno) županove psovke Provjereno donosi novu snimku: Kako župan Blaženko Boban otvoreno otkazuje poslušnost premijeru?

Posao električara u Sisku bi, prema slovu zakona, trebao dobiti jedan kandidat koji je bivši branitelj, što mu daje prednost pred ostalim kandidatima ukoliko zadovoljava sve ostale kriterije. Martinek je, međutim, izričito tražio da na to radno mjesto bude primljen jedan drugi kandidat, Jukićev nećak, pokazuje snimka koju je objavio 24sata.hr.

"Znaš šta ću ti reć, ovako. Napisat ćeš lijepo fino pitanja, šta misliš tog čovjeka pitat. Onda bumo M. dali pitanja i odgovore, ovima ne bumo dali. I onda sve pozoveš na razgovor i pitaš pitanja. Trebamo ga zaposliti ako ima sve uvjete i isti je kao i svi ostali. Zato se treba potruditi da M. bude najbolji, makar ne znam kako će to ispast ha ha ha. To je jedino rješenje za osvježenje", rekao je Martinek.

Nakon nekoliko dana Marjanović i Martinek ponovo su razgovarali, a na pitanje predsjednika u čemu je poanta s kandidatom kojeg gura direktor, ovaj mu je odgovorio: "To ti je nećak od predsjednika uprave, to ti je poanta." 

Na tvrdnju da time krše zakon, Martinek je rekao: "Nema veze. Pa nije prvi put. Osim toga, mi smo već zaposlili dosta hrvatskih branitelja. U zakonu piše da imaju prednost ako imaju iste kvalifikacije. Zato sam ti rekao da napišeš one pitanja-odgovore tabele."

Pitao je Marjanović i za posljedice, na što ga je Martinek upozorio da bi mogao biti smijenjen. U slučaju da komisija odluči napraviti po svom, Martinek je najavio da će natječaj poništiti, te da će nećaka zaposliti u Osijeku, pa ga prebaciti u Sisak.

Iz HEP-a su poručili da još uvijek nema odluke o tome tko će biti zaposlen na to radno mjesto, te da odluku o zapošljavanju donosi komisija. 

Donosimo audio snimku na kojoj se može čuti sporni razgovor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene