Tomislav Saucha u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Tomislav Saucha u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Sudski vještak kojeg je angažirala obrana Tomislava Sauche utvrdio je kako se na spornim putnim nalazima ne nalazi Sauchin potpis.


Marijan Krajna,sudski vještak za grafologiju kojeg je angažirala obrana Tomislava Sauche utvrdio je kako se na spornim putnim nalozima "gotovo sigurno" ne nalazi Sauchin potpis.

Kako javlja Jutarnji list, u nalazu vještaka navodi se da je "utvrđena razlika u ritmu pisanja, strukturi poteza, a naročito respektirajući okolnosti što sporni potpisi ne sadrže prirodnu i izrazitu varijabilnost rukopisa/potpisa Tomislava Sauche unutar duljeg razdoblja".

"Svi oblici potpisa, kakve prirodno i spontano koristi Tomislav Saucha, unutar tako dugog razdoblja i tako velikoga broja spornih dokumenata moraju se pojaviti u svim svojim varijacijama, što u ovom predmetu nije slučaj", navodi se u nalazu vještaka.

Vještak je u svojem mišljenju dodao kako je za sada nepoznati skriptor imitirao samo jedan grafički oblik nespornih potpisa i ponavljao ga, uz jednu podvarijaciju, mnogo puta godinama.

Podsjetimo, Mandatno-imunitetno povjerenstvo većinom je glasova prihvatilo zahtjev DORH-a za novim skidanjem imuniteta saborskom zastupniku Tomislavu Sauchi zbog proširenja istrage. Oporba je glasovala protiv što je svojevrstan presedan jer su takvi zahtjevi do sada obično podržavani jednoglasno.

Odvjetnica i supruga Tomislava Sauche, Ivana Saucha, kazala je kako su proširenje istrage doživjeli tragično, a šokantnim je ocijenila i zahtjev USKOK-a da o novom skidanju zastupničkog imuniteta Sabor odlučuje na sjednici zatvorenoj za javnost.