Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ben McMahon u komi je proveo tjedan dana, a nakon buđenja počeo je pričati novi jezik.


Tjedan dana provedenih u komi pretvorilo se za jednog mladog Australca u brzi tečaj učenja mandarinskog jezika, piše Metro.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija (Foto: Pixell) Objavljeni detalji sudara u Baranji: Zbog prebrze vožnje prešao je na suprotnu traku i udario u teretno vozilo Aleksandar Bogdanović Teško stradao glumac Aleksandar Bogdanović, krivac pobjegao s mjesta nesreće, no uhićen je

Za Bena McMahona iz Melbournea dovoljno sretno bilo bi i samo buđenje iz kome u kojoj je završio nakon teške prometne nesreće koja se dogodila prije dvije godine, ali čini se da je kao bonus dobio poznavanje stranog jezika.

Evo kakva sjećanja imaju ljudi iz vremena koje su proveli u komi

Nakon što je na kineskom napisao 'Volim svoju mamu, volim svog tatu, oporavit ću se', 22-godišnjak je nastavio pričati kineski. Objasnio je da nije razmišljao o tome - mandarinski je samo izlazio iz njegovih usta i to mu je bila najprirodnija pojava.

Okidač za nove jezične vještine navodno je bio trenutak kada je u bolnici u kojoj se liječio ugledao medicinsku sestru podrijetlom iz Azije. Mandarinski je mladić učio u školi, no nikad ga nije tečno govorio. Sada se preselio i student je šangajskog sveučilišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook