Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Petason i Lidl

Oglasili se distributeri i trgovački lanci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svih 10 subjekata u poslovanju hranom uočena je neka vrsta nesukladnosti.

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede objavilo rezultate analize inspekcijskog nadzora mesa prema kojem su u deset trgovačkih centara pronađene nepravilnosti, oglasio se i jedan od distributera i jedan trgovački centar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaražena piletina i govedina Trulo i zaraženo meso u Europi? Provjerili smo imaju li hrvatski građani razloga za brigu Slika nije dostupna Uhićeno 30-ak osoba Tone trulog ili salmonelom zaraženeg mesa godinama izvozili i u Europu

Priopćenja distributera Petason i trgovačkog centra Lidl pročitajte u nastaku:

"Tvrtka PETASON 98% svoje distribucije temelji na svježem mesu i u tom segmentu, tijekom nadzora inspektora nisu pronađene nikakve manjkavosti, ni nepravilnosti, kako po pitanju higijenske ispravnosti, tako ni po pitanju kvalitete, procedura i porijekla. Predmetni nadzor inspektora je ustanovio kako su u našoj hladnjači za duboko smrznuto meso, privremeno uskladištene pozicije mesa koje nikada nisu predmet distribucije prema trgovačkim lancima, a koji su nastali nakon procesa rasijecanja (svinjske glave, nogice, kožice, svinjska masnoća, rebra). Ove mesne pozicije se paletiraju pa smrzavaju do doređene količine, kada je ekonomski opravdan transport za zbrinjavanje.

Istina je da je za dio tih roba ustanovljen istek roka valjanosti, ali je važno za naglasiti da je zapisnikom HACCAP tima od 27.09.2016. određen rok od tri mjeseca za neškodljivo uklanjanje istog. Ponavljamo, kako ove pozicije mesa nikada nisu bile predmet distribucije trgovinama, trgovačkim lancima ili mesnicama, niti su u tom smislu dio naše ponude, što vam oni mogu i potvrditi, a mi dokazati.

Naglašavamo da su svi rezultati o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda uredni. Petasonovo svježe meso sustavno je kontrolirano u svim etapama proizvodnje i distribucije čime osiguravamo najvišu razinu kvalitete. Kako ga na prodajna mjesta dostavljamo u tzv. neprekinutom hladnom lancu, udovoljavajući odrednicama HACCP-a, kupci u svoja kućanstva odnose zdravstveno potpuno ispravno meso.

Meso iz Petasona osim HACCP-a zadovoljava uvjete međunarodnih standarda i prema sljedećim certifikatima. ISO 9001: 2008 - Međunarodne norme koje opisuju sustav upravljanja kvalitetom , te FSSC 22 000: 2010 - certifikacijska shema sustava prehrambene sigurnosti u proizvodnim procesima unutar lanca dobavljača", poručuju iz Petasona.

Lidl: "Odmah smo uklonili nedostatke"

Priopćenje Lidla prenosimo u cijelosti:

"U Zapisniku o inspekcijskom nadzoru koji je izvršen 15. studenoga, razvidno je da su nalazi sukladni u svim kategorijama osim u onima koji se tiču čistoće.

Budući je sam nadzor vršen u najintenzivnijem dijelu radnog dana, nečistoće koje su evidentirane odnose se na ostatke ambalaže i dijelove drvenih paleta do kojih dolazi pri upotrebi viljuškara. U našem skladištu svaki dan se upravlja sa više tisuća paleta, a navedene „nečistoće“ su sastavni dio radnog procesa. Naša skladišta se redovito čiste, a posebno bismo željeli naglasiti da se u svakodnevnom poslovanju i radno intenzivnom okruženju ponekad događa ovakav tip blažih, procesnih nečistoća.

Što se tiče analize razvoja trendova rezultata istraživanja, želimo istaknuti da se radi o manjem administrativnom zaostatku koji smo odmah nakon službenog inspekcijskog nadzora uklonili.

O kvaliteti Lidlove samokontrole govori i podatak da je Lidl prvi pronašao nesukladne proizvode i o tome bez odlaganja obavijestio Ministarstvo Poljoprivrede, što je i sam ministar Tomislav Tolušić u svojim medijskim istupima naglasio. Lidl s laboratorijem Bioinstitut Čakovec surađuje na projektu „Kontrolirana kvaliteta“ u kojem su hrvatski dobavljači mesa PPK i Valipile. Njihovi proizvodni pogoni se nalaze pod stalnim revizijskim kontrolama, a proizvodi se učestalo kontroliraju u laboratorijima Bioinstituta.
Laboratorij Bioinstitut Čakovec je laboratorij s međunarodnim iskustvom akreditiran od strane hrvatske akreditacijske agencije po normi ISO 17025", poručuju iz Lidla
.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene