Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić sa sindikatima

Nakon samo dva mjeseca ukida se smjenski rad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sam dva mjeseca primjene ukida se smjenski rad u bolnicama. Ministar Rajko Ostojić sjeo je za stol s predstavnicima dvaju sindikata.

Riječ je o bolnicama i odjelima gdje nedostaje kirurga i anesteziologa. I sam ministar priznao je da u četvrtini te polovini bolnica i KBC-a smjenski rad nije funkcionirao.

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Demontaža Sabine Tandare Knezović Burno na sučeljavanju o zdravstvu: Kandidati se sukobili oko brojnih vrućih tema Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 2 novi detalji Završena je obdukcija preminulog kanadskog turista: Dva su nalaza ključna

Nakon produženih listi čekanja, sada se sve čini se vraća na staro - bolnice koje u smjenama rade već godinama nastavit će s takvim radom, a u ostalim se liječnici vraćaju na 24 satna dežurstva i paušalna plaćanja.

Zanimljivo je i to što je ministar rekao kako ni sam nije očekivao da će ovakav način rada funkcionirati, ali ga je morao uvesti zbog europskih direktiva. Hrvatski liječnički sindikat nije došao na pregovore, ali su upozorili na prijetnje otkazima i mobbing nad liječnicima koji su u sindikatu.

Ostojić: Do kraja tjedna odlučit ćemo o smjenskom radu u bolnicama

Da je stanje u zdravstvu blizu neodrživog pokazuje i primjer iz Kliničke bolnice Dubrava. Tamo je navodno zbog podjele rada došlo čak i do fizičkog obračuna između dvojice uglednih liječnika. Liječnik koji je prijavljen zbog napada sve je demantirao. Cijeli slučaj sada istražuje bolničko povjerenstvo.

Ključni dokument za plan zdravstva, Masterplan bolnica još uvijek nije javno objavljen, a nakon višemjesečnog štrajka, sindikat liječnika upozorio je da će nakon 18. travnja i prestanka štrajka u mirovanju odlučiti kako dalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene